BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

KPSS'de neden Atatürk sorulmadı?

Hafta sonu yapılan KPSS’ye bir itiraz da MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi.

Abone ol

Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin tarih bölümlerinde ilk kez Atatürk İlke ve İnkılapları ile ilgili sorulara yer verilmemesine tepki gösteren Türkkan konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Türkkan Bakana “Atatürk ile ilgili tek bir sorunun bile yer almadığı sınavda Başbakan’ın önerdiği kitabın sorulmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Türkkan ayrıca Atatürk ile ilgili dersler ilk ve ortaöğretim müfredatından kaldırılmasının gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt aradı.

Türkkan’ın soru önergesi şöyle;

5 Temmuz 2014 Cumartesi günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda bir ilk yaşanmıştır. İlk kez Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin tarih bölümlerinde Atatürk İlke ve İnkılapları ile ilgili sorulara yer verilmemiştir. Ancak sınavda
Başbakan’ın gençlere okumasını önerdiği Falih Rıfkı Atay’ın “Zeytindağı” kitabı soru olarak yöneltilmiştir.

Bu nedenle;
1-KPSS’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili neden hiçbir soruya yer verilmemiştir?
2-Bu yıl ki sınavda Atatürk’ ile ilgili soruların olmaması kararını kim neden almıştır?
3-Atatürk ile ilgili tek bir sorunun bile yer almadığı sınavda Başbakan’ın önerdiği kitabın sorulmasının gerekçesi nedir?
4- Bakanlığınız tarafından organize edilen diğer sınavlardan da Atatürk ile ilgili sorular çıkarılacak mıdır?
5-İlk ve orta öğretim okullarında gösterilen Atatürk ile ilgili derslerde saat indirimi ya da bu derslerin tümden kaldırılması da gündemde midir?