BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

KPSS soruşturmasında yine aynı şey oldu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen KPSS soruşturmasını yürüten savcı 5'nci kez değiştirildi.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Harun Kodalak, Ankara Adliyesi'nde savcıların yeni görev dağılımını belirledi.

Yen görev dağılımı kapsamında KPSS soruşturmasını yürüten savcı Yücel Erkman, Anayasal Suçlar bölümünde görevlendirildi. Erkman'ın görev değişikliği sonrası KPSS soruşturmasına başka savcı ataması yapılacak. KPSS dosyası 5 yılda 5'inci kez savcı değiştirecek.

Yeni görevlendirmelere göre, Başsavcıvekili Hakan Pektaş, "Memur Suçları Soruşturma Bürosu"ndan sorumlu oldu. Pektaş, başsavcıvekilliğinden önce bu büroda cumhuriyet savcısı olarak görevliydi.

KPSS'ye ilişkin soruşturmayı yürüten ve "Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde usülsüz yapılanmaya gittikleri" iddiasıyla 12 polis hakkında geçen günlerde dava açan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman ile Ali Alper Saylan, Derda Gökmen, Aytekin Cenikli ve Ramazan Dinç, "Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu"nda görevlendirildi.

Bu büroda görevli üç savcı, Yargıtay üyeliklerine seçilmişlerdi.

Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Şahin'in bu bürodaki sorumluluğu devam edecek.

Cumhuriyet Başsavcıvekili İlhan Ayaz, "Basın Suçları Soruşturma Bürosu"ndan, Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı "Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu"ndan, Başsavcıvekili Ali Kuşçuoğlu ise "Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu"ndan sorumlu olacak.

Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, "Basın Suçları Soruşturma Bürosu"nda görev yapacak.