BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS soru ve cevapları-2015 sınav yorumları

KPSS 2015 birinci ve ikinci oturumu bitti. KPSS soru ve cevapları için gözler ÖSYM'de. Peki KPSS hukuk soruları, iktisat soruları, işletme soruları, maliye soruları, muhasebe, kamu yönetimi ve ekonometri soruları nasıldı? KPSS yorumlarınızı yazın...

Abone ol

KPSS-2015 oturumları bitti. Gözler şimdi ÖSYM'de. ÖSYM KPSS 2015  soru ve cevapları ne zaman yayınlayacak. KPSS soru ve cevapları OSYM'den T.C numarası ile giriş yaparak açıklanacak. Peki bugün KPSS hukuk soruları, iktisat soruları, işletme soruları, maliye soruları, muhasebe soruları, kamu yönetimi soruları, istatislik soruları, ekonometri soruları ve uluslararası ilişkiler soruları nasıldı? KPSS soru ve cevapları nasıldı , KPSS hakkında yorumlarınızı internethaber.com'a yazın, paylaşalım...

kpss-2015.jpg


BUGÜN YAPILACAK OTURUMLAR

Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160'ar dakika olacak. Bugün saat 09.30'da başlayacak oturumda, 30'ar soruluk hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testleri, öğleden sonra da yine 30'ar soruluk çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler konularına ilişkin testler yer alacak.

Peki KPSS nasıldı , sorular zor muydu?  Hukuk soruları, iktisat soruları, işletme soruları, maliye soruları, muhasebe soruları, kamu yönetimi soruları, istatislik soruları, ekonometri soruları ve uluslararası ilişkiler soruları nasıldı? KPSS yorumlarınızı KPSS soru ve cevaplarını yazın internethaber.com'da yayınlayalım...

SİZLERDEN GELEN KPSS 2015 YORUMLARINDA BİRKAÇI

kpss-2015-yorumlari.jpg

KPSS SINAV SAATLERİ HANGİ OTURUM SAAT KAÇTA HANGİ GÜN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 4 oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları saat 09.30'da, öğleden sonraki oturumları ise saat 14.00'de başlayacak.

Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak.

KPSS SINAV SÜRELERİ 

KPSS'de her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak. Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak. Adaylara, cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru, cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Pazar sabah oturumunda ise adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.

KPSS 2015 yorumları soru ve cevaplar nasıldı.jpg
EHLİYETLE GELEN ADAYLAR KPSS'YE GİREMEYECEKLER

​Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaport ile girecekler. Adayların sürücü belgesiyle sınava girişlerine izin verilmeyecek. 

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puan geçerliliğini 1 yıl koruyacak.