BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS sonuçları ÖSYM sorgu sayfası açıklanıyor!

KPSS sonuçları açıklanıyor geri sayım başladı. KPSS 2016 sonuçları yarın yani 14 Temmuz Perşembe günü en geç saat 16.00'a kadar açıklanacak. KPSS sonuçları ösym.gov.tr sonuç ekranı ile aynı anda internethaber'de olacak.

Abone ol

KPSS sonuçları açıklanıyor geri sayım başladı artık son saatler! KPSS 2016 sonuçları yarın, yani 14 Temmuz Perşembe günü en geç saat 16.00'a kadar açıklanacak. 22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS sonuçları ösym.gov.tr sonuç sorgu ekranında açıklanacak. Adaylar KPSS sonuçlarını T.C numaları ile sorgulayacak. KPSS sonuç sorgu sayfası yarın internethaber'de olacak.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR ÖSYM SONUÇ SAYFASI

      KPSS sonuçları açıklanıyor geri sayım başladı. KPSS 2016 sonuçları yarın yani 14 Temmuz Perşembe günü en geç saat 16.00'a kadar açıklanacak. KPSS sonuçları ösym.gov.tr sonuç ekranı ile aynı anda internethaber'de olacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 22 Mayıs ve 29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ve KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Merakla beklenen KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

KPSS (ÖABT) NE ZAMAN?

17-31 Mart 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavına sayılı günler kaldı. KPSS için binlerce aday hazırlık içinde. 2016 KPSS (ÖABT) sınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 11 Ağustos'ta ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak