BIST 9.560
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.487,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS sonuçları 2017 ÖSYM A grubu KPSS sorgulama

KPSS A sonuçları açıklandı mı? KPSS sınavına girenlerin merakla beklediği gün bugün KPSS A grubu sonuclari ÖSYM tarafından bugün sorgulamaya açılıyor. KPSS sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr sorgulama ekranı üzerinden TC numarası ile ulaşılabilecek.

Abone ol

KPSS A grubu sınav sonuçları açıklandı mı KPSS A grubu sınav sonuçlarıyla ilgili ÖSYM tarafından sorgu ekranıyla ilgili açıklama geldi. Milyonlarca adayın beklediği KPSS A grubu sınav sonuçları bugün ÖSYM sorgu ekranından öğrenilebilecek.

ÖSYM'den KPSS sonuç tarihi duyurusu geldi. Öğretmen ve memur adaylarının girdiği 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavları 21 Mayıs Pazar günü binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti. Sınav stresini geride bırakan binlerce adayın gözü kulağı sonuçlara çevrilmişken ÖSYM, bir ilk yaparak sonuçların 16 Haziran'da açıklanacağını duyurdu. Peki, KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak?

KPSS A GRUBU SINAV SONUÇLARI 16 HAZİRAN SORGU EKRANI

Devlet memuru olmak isteyen yüz binlerce kişi 1 aya yakın bir süredir KPSS sonuçlarını beklerken ÖSYM’den müjdeli haber geldi. ÖSYM, KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı net tarihi resmi sayfası üzerinden duyurdu. Sınav takvimine göre KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ve KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran Cuma günü (bugün) resmen adayların erişimine açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.