BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.479,12
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS sınav yerleri belli oldu mu?

27 Eylül'de yapılacak olan KPSS Ön Lisans ile 28 Eylül'de yapılacak olan KPSS Lise sınavlarının sınav giriş yerleri belli oldu gözler ÖSYM'de

Abone ol

KPSS Ön Lisans ile KPSS Lise sınavlarının sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından belirlendi şimdi sıra sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgelerinin ilan edilmesinde.

ÖSYM'ye yakın kaynaklara göre, KPSS sınav giriş yerleri 15 Eylül pazartesi günü açıklanacaktı ancak ÖSYM'den beklenen açıklama gelmedi.

Gelecek hafta sonu yapılacak olan KPSS sınavı için sınav giriş yerlerinin bu hafta içinde ÖSYM'nin internet sitesi ais.osym.gov.tr'den açıklanması bekleniyor. 

GİRİŞ BELGESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Sınav ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak. Giriş belgesi üzerinde memur adaylarının nerede sınava girecekleri yazacak, söz konusu giriş belgesini internetten ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi ais.osym.gov.tr adresinden çıktısı alınabilecek. Sınav giriş belgesinin renkli yada siyah beyaz çıktısı yanında bulunmayan adaylar sınava giremeyecek. Adayların sınav giriş belgelerinin yanı sıra yanlarında geçerli kimlik kartlarından (nüfus cüzdanı, pasaport) bulunması gerekiyor.

HER OTURUM İÇİN AYRI GİRİŞ BELGESİ GEREKİYOR

Adaylar sınava, ÖSYM'nin 'http://ais.osym.gov.tr' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler.