BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

KPSS ortaöğretim sınav süresi kaç dakika kaç soru çıkacak?

KPSS ortaöğretim sınavı için artık geri sayım başladı. 2018'in son memurluk sınavı lise KPSS sınavı 7 Ekim'de yapılacak. KPSS sınav giriş belgesi alma işlemleri ise 1 hafta içinde yapılacak. Peki KPSS ortaöğretim sınavı kaç dakika sürecek, 15 dakika kuralı uygulanacak mı ve KPSS sınavında kaç soru sorulacak? İşte yanıtlar... KPSS ortaöğretim yani KPSS lise memurluk sınavı için geri sayım başladı. KPSS ortaöğretim sınavı 7 Ekim Pazar günü yapılacak. KPSS ortaöğretim sonuçları ise ÖSYM tarafından 8 Kasım'da erişime açılacak. Peki KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi alma ve KPSS sınav yeri bilgisi ne zaman açıklanacak, resmi açıklama geldi mi?

Abone ol

2018 KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak sorusu memurluk hayali kuranların gündeminde. 2018 yılının son memurluk yani KPSS sınavı olan ortaöğretim KPSS sınavı  7 Ekim Pazar günü yapılacak. KPSS sınav sonuçları ise ÖSYM takvimine göre tam 1 ay sonra yani 8 Kasım'da yapılacak. KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve 120 dakika verilecek. 

KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi alma sayfası ise en geç 7 iş günü içinde erişime açılacak. Memur adayları sınava KPSS sınav giriş belgesi ile giriş yapabilecek. KPSS sınav giriş belgesi alma sayfası aşağıdaki linkten erişime açılacak..

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN: Yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde bu sene çok sayıda memur alımı yapılacak. Hal böyle olunca KPSS memurluk sınavı büyük ilgi gördü.

Lise mezunlarının katıldığı ve aldıkları puanlar ile açıktan ve merkezi atamalara katılan adaylar memur olamak üzere ilk adımı atacak olan adaylar ÖSYM'nin düzenlediği KPSS lise ortaöğretim sınavı 7 Ekim Pazar gerçekleşecek.

NOT: Sınav merkezi bu sene uygulanan ve tartışılan 15 dakika kuralını 2018 yılında uygulamayacaktır.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar sonuçlara ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi' ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenilebilecek.

KPSS SINAVINA NELER GÖTÜRÜLMEZ, YASAKLAR NELER: Sınavların yapıldığı sınav merkezlerine giriş kapısında adayların ve sınav görevlileri, güvenlikler tarafından aranacak ve bu eşyalar bulunursa, aday kapıdan geri çevrilecek. Tamamen bu eşyalardan arınan aday, sınava girebilecek.

Bu eşyalar; çanta, cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar, elektronik/mekanik cihaz. KPSS memur Adaylarının sınava yiyecek, su dışında içecek getirmeleri yasak! Adaylar sınava şeffaf şişe içerisinde su götürebilir.

KPSS NEDİR: Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. Sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.