BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

KPSS giriş belgeleri internette

KPSS GİRİŞ BELGESİ, KPSS giriş belgesi berdeb alınacak ortaöğretim KPSS sınav giriş belgesi,KPSS ön lisans sınav giriş belgesi nasıl alınacak?

Abone ol

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, KPSS ön lisans düzeyinde 27 Eylül Cumartesi, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül Pazar günü sabah yapılacak. Adaylar T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle sınava girecekleri salon ve bina bilgilerinin de yer aldığı sınava giriş belgesine ÖSYM’nin www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

Sınav giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunması gerekiyor. Adaylardan, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri isteniyor. Ayrıca belge üzerinde  ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret de bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar ise sınava alınmayacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu ile hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul ediliyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması,  sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak güncel bir fotoğraf  ile T.C. kimlik numarası bulunması, pasaportun süresinin de geçerli olması gerekiyor. Sınava katılmak için belgeleri eksik olanlar ve gerekli belgeleri yanında bulundurmayan adaylar ise mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak.

ÖSYM ayrıca, nüfus cüzdanı olmayan veya T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerektiğini hatırlattı.