BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS cevap kağıtları ÖSYM sorgu ekranı

KPSS 2015 cevap kağıtları ÖSYM tarafından erişime açıldı. KPSS cevap kağıtları ÖSYM sorgu ekranına ais.osym.gov.tr'den ulaşabilirsiniz.

Abone ol

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılan adayların cevap kağıtlarının erişime açıldığı bildirildi.

Peki adaylar KPSS 2015 cevap kağıtlarını nasıl görecek?  

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılan adaylar, cevap kağıtlarının görüntüsüne, kurumun "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabilecek.

kpss cevap kağıtları ÖSYM sorgu ekranı.jpg

KPSS SONUÇLARI 12 SORU İPTAL 


ÖSYM bugüne kadar pek çok sınavda "çuvalladı" ama hiç böylesi görülmedi. Çünkü cevap anahtarı bile yanlış çıktı. İsterseniz gelin önce resmi açıklamaya bir göz atalım:

4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı (13 test, 500 soru) ile 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (16 alan, 800 soru) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 1.2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığmdaki 52. sorunun iptal edilmesine Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığmdaki 5. sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine; 2.2015-ÖABT Sınavında ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun "D" olarak girilmiş olan cevabının "E" olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde "A" olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının "B" olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

3. Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

KPSS SONUÇLARI ŞİMDİ NE OLACAK?

ÖSYM hatalarla ilgili nasıl bir mazeret açıklayacak bilmiyoruz. Ama köklü bir değişik yapmaları ve öğretmenlerden resmen özür dilemeleri gerekiyor. Yine pişkinliğe verip hiçbir şey olmamış gibi davranmaları ise ileride daha büyük hezimetlerin habercisi olabilir! Şimdi sıra MEB'de.
Bakalım onlar kadro dağılımında ne kadar adil olacak? Umarız, benzer bir kaosu öğretmenlere onlar da yaşatmaz.

Özetin özeti: Türkiye'nin en güvenilir bu kurumu nasıl bu hale geldi? Helal olsun Ankara, bunu ancak sen başarabilirdin ve başardım! Kendinle övünebilirsin!.. 

kpss sonuçları iptal edilecek mi ösym ne dedi.jpg
2015 HATALAR YILI!

18 milyon öğrencisi bulunan Türkiye'de 2015 yılı sınavlar açısından adeta ‘hatalar yılı' olarak kayıtlara geçti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 5 Türkçe sorusu hakkında hata iddiası ortaya atıldı. YGS skandalı soğumadan bu kez Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda 2 Türkçe, 1 matematik ve 1 İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddia edildi.

Hatalar bunlarla bitmedi. Üniversiteye geçişin ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda da (LYS) hata ortaya çıktı. LYS'de 2 matematik, 2 kimya ve 1 İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddiası ortaya atıldı. Sınav hataları bitmek bilmedi, bu kez de memur ve öğretmenleri ilgilendiren KPSS alan bilgisi sınavında hata ortaya çıktı. Türk Eğitim-Sen, KPSS sosyal bilgiler alan sınavındaki 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle mahkemeye dava açtı. Yine KPSS coğrafya sınavında da 12 soru hakkında iptal istemiyle dava açıldı.

7 SORU İPTAL, 15'İ BEKLEMEDE

YGS'de 3, LYS'de 3 ve TEOG'da 1 soru olmak üzere şu ana kadar 7 soru iptal edildi. 15 KPSS sorusu hakkındaki davalar da sürüyor. 

kpss sonuçları 2015 ösym sonuç açıklama sistemi.jpg