BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

İşte KPSS çetesinin fiyat listesi!

Sınav çetesine operasyon düzenleyen polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. Çete liderinin amacı gençlerin dağa çıkmasını önlemekmiş...

Abone ol

İzmir 'in de aralarında bulunduğu 7 ilde, KCK yapılanması altında 'Joker ' adı verilen kişilerin başkalarının yerine LYS, UDS, KPDS ve KPSS 'ye girmesini sağlayan şebekeye yönelik düzenlenen ikinci operasyonda 6 'sı öğretmen, 3 'ü araştırma görevlisi 19 kişi gözaltına alındı.

İLK OPERASYON HAZİRAN'DA YAPILDI

KPSS çetesine yönelik ilk operasyon geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirildi. İzmir Emniyeti'nin bir yıl süren takibinin ardından 25 okul mercek altına alındı. İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da gözaltına alınan 38 şebeke üyesinden 21 'i tutuklandı.

'GENÇLER DAĞA ÇIKMASIN DİYE YAPTIM'

Şebeke lideri Mehmet Kenan Öztürk, “Gençlerin dağa çıkıp terörist olmaması, eğitim görmeleri için bu yola başvurdum” dedi. Ancak tutuklanan Öztürk 'ün bu ifadesine karşılık şebekenin çalışma şeklinin tam tersi olduğunun saptandığı vurgulandı.

TIP 60 BİN HUKUK 40 BİN AVRO

Şebekenin PKK 'ya para aktarımının incelenmeye alındığı, tıp fakültesine girmek isteyenden 60 bin avro, hukuk fakültesine girmek isteyenden 40 bin avro diğer fakültelere girmek isteyenlere ise en az 20 bin dolar olmak kaydıyla tarife uygulandığı kaydedildi.

60 KİŞİYİ SAHTE BELGELERLE İŞE YERLEŞTİRDİ

Bu güne kadar 60 kişiyi sahte belgelerle kamu kurumlarında işe yerleştiren çete sınava giren jokerleri ODTÜ, İTÜ başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden seçiyor.