BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  GÜNCEL

KPSS 2018/1 tercih kılavuzu indirme sayfası

ÖSYM KPSS 2018/1 tercih başvuruları 26 Haziran salı günü başladı. Kadrolu memur alımı için başvurular başladı fakat tercih kılavuzu hala yayınlanmadı. Devlet Personel Başkanlığında kontenjanlarını yayınlayan MEB ilk defa KPSS 2018/1 tercih kılavuzunu yayınlamadı. Peki ÖSYM KPSS 2018/1 tercih ücreti ne kadar oldu, hangi bankalara yatırılacak?

Abone ol

ÖSYM KPSS/1  tercih işlemleri 26 Haziran salı günü başladı. Fakat Devlet Personel Başkanlığı tarafından hala KPSS 1/2018 tercih kılavuzu yayınlanmadı. ÖSYM ve DPB KPSS tercih kılavuzunu önceden yayımlamadı. Peki KPSS/1 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak ve KPSS1/2018 tercih ücreti ne kadar olacak, hangi bankaya ödenecek?

ÖSYM, KPSS 2018/1 tercih kılavuzunun 26 Haziran'da yayınlanması bekleniyordu fakat henüz resmi bir açıklama gelmedi.  KPSS 2018/1 başvuruları öncesinde gerek ÖSYM'de gerekse Devlet Personel Başkanlığında kontenjanlar yayımlanmaktaydı. Fakat ilk defa ÖSYM ve DPB KPSS tercih kılavuzunu önceden yayımlamadı.

SON TERCİH SÜRESİ NE ZAMAN: ÖSYM'nin KPSS tercih kılavuzunu yayımlaması ile KPSS 2018/1 tercih başvuruları başlayacak. KPSS tercihleri 26 Haziran ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında olacak. KPSS tercih kılavuzu yayımlanır yayımlanmaz tüm detayları ve lise, önlisans, lisans kadro detaylarını açıklayacağız. 

KPSS 2018/1 tercih ücreti ne kadar:  Yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır.

Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

KPSS 2018/1 tercihi için yerleştirme ücretinin yatırılacağı bankalar: Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) ile yapılabilir.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ AİS İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ NASIL ALINIR: Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) ile yapılabilir.Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) ile yapılabilir.Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile yapılabilir. Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz