BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS 2017 kaçta bitecek? Genel Yetenek - Genel Kültür Oturumu kaçta bitecek?

KPSS oturumları başladı. Genel Yetenek- Genel Kültür sorularından oluşan ilk oturumda toplamda 120 soru sorulacak. İlk oturumu geride bırakan adaylar öğleden sonra Eğitim Bilimleri sorularında ter dökecek. Peki, ilk KPSS oturumu saat kaçta bitecek

Abone ol

KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının oturumları bugün gerçekleşiyor. ÖSYM tarafından uygulanan KPSS’ye girecek adaylar için en önemli uyarılan biri sınav yerlerine giriş saati. KPSS öğretmenlik alan bilgisi 1. hafta oturumunda genel yetenekten 60, genel kültürden 60 soru sorulacak. Geleceğimizi yetiştirecek öğretmen adaylarının aylardır hazırlandıkları bu sınavın öncesi ve sonrasıyla ilgili merak edilen birçok detay var. Peki, KPSS'nin ilk oturumu olan  Genel Yetenek - Genel Kültür Oturumu kaçta bitecek? Eğitim Bilimleri Oturumu kaçta başlayacak? İşte, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek adaylar için önemli hatırlatmalar!

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan KPSS’ye giriş saatlerinde en önemli kural 15 dakika kuralı. Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu saat 10:00’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 09:45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar. Eğitim Bilimleri Oturumu ise saat 14:30’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 14:15’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar.

ÖSYM'DEN 15 DAKİKA UYARISI

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, KPSS genel kültür - genel yetenek oturumunun 10.00'da, eğitim bilimleri oturumunun ise 14.30'da başlayacağı hatırlatıldı.

"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır. Eğitim bilimleri oturumu saat 14.30'da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır."

ÖSYM, yarın Ankara'nın bazı semtlerinde trafik yoğunluğu yaşanacağı bilgisini de adaylarla ve görevlilerle paylaştı. KPSS adayları ve görevlilerine, yarın Ankara'nın Altındağ, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde Sabah erken saatlerde yapılacak güvenlik kontrolleri nedeniyle trafiğin yavaşlayabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak KPSS'ye, Ankara trafiğinde yoğunluk yaşanacağından sınava gireceğiniz binaya bu durumu dikkate alarak gidiniz." uyarısı yapıld