BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

KPSS 2016 önlisans sonucu ÖSYM açıklandı mı?

KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuclari ile ilgili gözler ÖSYM'ye çevrildi. KPSS 2016 son dakika haberleriyle ilgili detaylar...

Abone ol

KPSS önlisans sonuçları 17 gündür açıklanmazken, ÖSYM kendi sitesinden sonuç sayfası bölümünde sonuçları yayınlayacak. Sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar, Kasım ayının ilk haftası bitmeden sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Üniversitede 2 yıllık bölümlerinden mezun olanlar 16 Ekim 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans sınavına girdi. Sınava girenlerin heyecanlı ve stresli bekleyişi devam ediyor. Sınava giren adaylar devlet memuru olabilmek için aldıkları puana ve bitirdiği bölümlere göre tercih işlemleri yapacaklardır. ÖSYM’nin yaptığı sınavın sonuçları ne zaman açıklanabilir? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takvimi prosedürüne göre sınav sonuçları iki hafta içinde açıklanmaktadır. 16 Ekim’de yapılan sınavın sonuçlar Kasım'ın ilk haftasında açıklanma durumu olabilir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, içeriğimizde yer alacaktır.

Sınava giren adayların çoğu en çok tarih tarih bölümünde zorlandılar. KPSS sınavlarına (lisans, önlisans, ortaöğretim) giren adayların en çok zorlandığı alanların başında yer alan tarih sorularında “öncüllü sorular”da azalma görülmektedir. Geçen senelerde tarih alanında 10-12 tane öncüllü soru sorulurken, bu sene 5 tane sorulması dikkat çekti. Daha çok bilgi sorusu sorulan tarih bölümünde adaylar oldukça zorlandıklarını dile getirdiler.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI

Çalışma Bakanı’ndan “personel alımları”na dair önemli açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan 2017 yılına dair kamuya personel alımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, hükümetin “personel alımları”nda cimri olacağını dile getirmesi dikkat çekti. Bakanlıkların istedikleri memur alımlarında ihtiyaç kadrosunu en asgari şeklinde değendireceklerini söyledi. Müezzinoğlu “Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum. Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak denmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamın hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamsız yıpratıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu, işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtiyacım var deyip istihdam bürosuna gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak olacak işçinin” açıklamasında bulundu.

Sınav öncesi sıkı güvenlik önlemleri alınmıştı

KPSS önlisans oturumu, soruşturmaların gölgesinde yapılmış, sıkı güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği sınav öncesi adaylar titizlikle aranmıştı.

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman olacak?

ÖSYM ortaöğretim sınavında tarih değişikliğine gitti. 23 Ekim’de yapılacak olan sınav 20 Kasım’a ertelendi. Saatinde de değişiklik yaşandı. 09:30’ta olması gereken sınavı saat 10:00’da yapılacak.

Sınavda yanınızda olması gerekenler nelerdir?

Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.

Sınavda yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?

Cüzdan, cep telefonu, teknolojik aletler, çanta, saat, anahtar, kitap, ders notları, defter, müsvedde kağıt, su haricinde (şeffaf plastik ve üzerinde etiketi olmayan) içecekler.

Hangi sınavların tarihleri değişti?

23 Ekim'de yapılması beklenen ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak. (Sınav saati 09:30'tan 10:00'a alınmıştır)

6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak