BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS 2015 yorumları soru ve cevaplar nasıldı?

KPSS ilk oturumu bitti. Şimdi KPSS soru ve cevapları için gözler ÖSYM'de. Peki genel kültür ve genel yetenek sınav soruları ve cevapları nasıldı? KPSS soru ve yorumları nasıldı yazın yayınlayalım.

Abone ol

KPSS yorumları öğrenciler tartışmaya başladı. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları sona erdi. KPSS sonrası öğrenciler soruların nasıl olduğunu sınavın nasıl geçtiğini merak etmeye başladı. KPSS 2015 soru ve cevapları için artık gözler ÖSYM'de...

YARINKİ OTURUMLAR 160 DAKİKA

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS'nin Saat 14.00'da başlayan Eğitim Bilimleri testi sona erdi. Yarınki gerçekleşecek sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 160 dakika olacak. Yarın saat 09.30'da başlayacak sabah oturumunda adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Öğleden sonra oturumunda ise adaylar, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru cevaplayacak.

Peki KPSS nasıldı , sorular zor muydu? Türkçe soruları nasıldı, Matematik soruları nasıldı , Tarih soruları nasıldı soruları nasıldı... Vatandaşlık bilgisi nasıldı? KPSS yorumlarınızı KPSS soru ve cevaplarını yazın internethaber.com'da yayınlayalım...

KPSS bugün ikinci oturum soruları ve yorumları da sınav bitimi sonrası sayfamızda olacak. KPSS sınavları nasıldı sorusunun yorumları internethaber.com'da

KPSS SINAV SAATLERİ HANGİ OTURUM SAAT KAÇTA HANGİ GÜN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 4 oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları saat 09.30'da, öğleden sonraki oturumları ise saat 14.00'de başlayacak.

Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak.

KPSS SINAV SÜRELERİ 

KPSS'de her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak. Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak. Adaylara, cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru, cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Pazar sabah oturumunda ise adaylara, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.

KPSS 2015 yorumları soru ve cevaplar nasıldı.jpg
EHLİYETLE GELEN ADAYLAR KPSS'YE GİREMEYECEKLER

​Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaport ile girecekler. Adayların sürücü belgesiyle sınava girişlerine izin verilmeyecek. 

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puan geçerliliğini 1 yıl koruyacak.