BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS 2015 sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM

KPSS 2015 sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ÖSYM'den gelmedi. KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları için gözler ÖSYM'nin internet sitesi sonuc.osym.gov.tr'de.

Abone ol

2015 KPSS sonuçları ve 2015 ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı halen gelmedi, memur adaylarının meraklı bekleyişi sürüyor.

KPSS SONUÇLARI 2015 ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu için ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. Ancak KPSS'de 10 hatalı soru olduğu gerekçesiyle mahkemeye yapılan başvuru nedeniyle KPSS sonuçlarının açıklanmasının geciktiği öğrenildi.

Peki KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları nasıl açıklanacak? Adaylar KPSS ve ÖABT 2015 sonuçlarını nasıl öğrenecek? 

KPSS sonuçlarıyla ilgili detayları sizler için derledik.

2015 KPSS SONUÇLARI ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SAYFASINDA OLACAK

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.

KPSS 2015 sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM.JPG
ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KPSS SONUÇLARI 10 SORU HATALI MI?

KPSS Coğrafya Öğretmenliği Alan Bilgisi Sınavı'na giren bir kişi, kimi soruların hatalı olduğu iddiasıyla sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali için İdare Mahkemesinde dava açtı. Sınava giren Mehmet Atabay'ın avukatı Ersan Barkın'ın açtığı davanın dilekçesinde, sınavdaki 10 sorunun hatalı olduğu ileri sürüldü.

Sınavdan sonra Atabay'ın da arasında bulunduğu bir grup öğretmen adayının, soruları ve yanıtları incelemek için komisyon kurduğu, komisyona bazı akademisyenlerin de destek verdiği anlatılan dilekçede, "soruların içeriğinde bilimsel hatalar bulunduğu, cevap şıklarında doğru seçeneğin yer almadığı veya yanlış seçeneğin doğru şık olarak gösterildiği" savunuldu.

Ayrıca "yoruma açık" soruların da yer aldığı kaydedilen dilekçede, bunun, sınavda birçok adayın gereksiz vakit kaybetmesine, çelişkiye ve şüpheye düşmesine neden olduğu ifade edildi.

Sınavın 50 soru içerdiği, "hatalı soru" sayısının toplam soruların yüzde 20'sine isabet ettiği aktarılan dilekçede, "Bu kadar fazla sayıda sorunun iptaliyle birlikte bütünsellikten kopan ve ölçme özelliği tümüyle ortadan kalkacak bir sınavın tekrar yapılması adaletli bir yaklaşım olacaktır" denildi.

Dilekçede, sınavın tamamının iptali ve esasa ilişkin hüküm verilene kadar yürütmesinin durdurulması istendi.

Avukat Ersan Barkın, yaptığı açıklamada, "hatalı soruların, sınavın bütünü açısından çok ciddi sorun teşkil etmesi nedeniyle sınavın bütününün iptali" için Ankara 11. İdare Mahkemesinde dava açtıklarını belirtti.

Barkın, mahkemenin, durumun aciliyetini gözeterek sınavın yürütmesini durdurmasını ve iptalini istediklerini ifade etti.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.  

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ.JPGKPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.