BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  GÜNCEL

Kozakçıoğlu intihardan önce söz verdi

Hayri Kozakçıoğlu'nun intiharı kafalarda soru işaretleri yaratırken, ölmeden 9 saat önce pazartesi günü için randevulaştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Sarıyer'deki villasında ölü bulunan Eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun ölmeden 9 saat önce Habertürk Gazetesi muhabiri Zülfikar Ali Aydın ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve röportaj sözü verdiği ortaya çıktı.

Aydın, Hayri Kozakçıoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesini bugün Gazete Habertürk'te yazdı.

HİÇ TEPKİ VERMEDİ

"Eski OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu'yla ölümünden 9 saat önce konuştum. Önceki gün saat 18.48'de Kozakçıoğlu'nu arayarak, röportaj talebinde bulundum. Kendisine "Eski bir OHAL valisi olarak meseleye nasıl baktığınızı konuşmak istiyorum. Sadece çözüm süreci değil. OHAL dönemi uygulamalarını da konuşmak istiyorum" dedim. Kozakçıoğlu telefonda sessiz kalıp hiç tepki vermedi.

PAZARTESİYE SÖZ VERDİ

Ardından devletin MİT Müsteşarlığı aracılığıyla Öcalan'la yaptığı görüşmelerle birlikte, Öcalan'ın çağrısıyla PKK'nın gerçi çekilme kararı aldığını söyleyip "Bütün bunlara nasıl baktığınızı merak ediyoruz. Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Bey'de (Altaylı) bu röportaj dizisinde yer almanızı istedi. Ne zaman konuşabiliriz?" dedim. Sözlerimi bitirdikten sonra Kozakçıoğlu yine bir süre sessiz kaldı ve "Tamam pazartesi yapalım" dedi. Karşılıklı konuştuktan sonra telefonları kapattık. Dün sabah saatlerinde Kozakçıoğlu'nun ölüm haberi gelince ilk aklıma gelen, Kozakçıoğlu'nun telefondaki konuşması sırasında sessiz kalışı oldu.