BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  GÜNCEL

Kozağaçlı'dan korkutan Soma iddiası

Soma'da bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma'daki ölü sayısının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Abone ol
Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'dan korkutan Soma iddiası! Maden ocağında yaşamını yitiren ve açıklanmayan 50 işçi daha olduğunu söyleyen Kozağaçlı, bu madencilerin kayıt dışı defin edildiğini iddia etti. Kozağaçlı, elde ettikleri bilgileri Meclis Araştırma Komisyonu üyeleriyle de paylaşacaklarını söyledi.
 
Çalışmaları yürüttükleri Eğitim-Şen Soma Şubesi'nde dosya üzerinden ve işçi aileleri ile işçilerden elde ettikleri bilgileri paylaşan Kozağaçlı, "Biz  ‘Bitti, ikna olduk’ diyene kadar ve işçi aileleri ‘Tamam teşekkür ederiz’ diyene kadar buradan ayrılmayacağız. Peşini bırakmayacağız. Çeşitli alt komitelerle de çalışmaya başladık. 24 saat Soma için adalet ve dayanışma mücadelesini tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz" dedi. 
 
"ÖLÜ SAYISI DAHA FAZLA"

Kozağaçlı, ilk günden itibaren ölü sayısıyla ilgili kuşkular olduğunu söyleyerek sayının daha da fazla olduğunu söyledi. İşte Kozağaçlı'nın o sözleri;

"İlk günden itibaren 301 rakamına inanmadık. 302’inci bir kişi olmamasını diliyoruz ama ilk andan itibaren sayı peyder pey algı yönetimi yaparak, bakanın açıklamasıyla halkın bilgi edinme özgürlüğü elinden alınmıştır. Belediye başkanı, kaymakamlık ve bazı kaynaklardan bilgi sızmasaydı daha düşük açıklanacaktı. Maden girişi, Kırkağaç gibi farklı yerlerden cenaze teslimi yaparak usulsüzlük yapıldığına inanıyoruz. Bu konuda görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Madencilerle görüşüyoruz tek tek köylere gidiyoruz. 50'ye yakın cenazenin kayıt dışı defin edildiğine inanıyoruz. Görüşmelerimizi sürdürüp tek bir rakam telafuz edeceğiz o da doğru rakam olacak."