BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Koza İpek operasyonuna siyasi tepkiler!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette operasyon başlatıldı. Yapılan operasyona siyasilerden tepki geldi.

Abone ol

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, 4 sayfalık arama kararıyla İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine operasyon düzenledi.

Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı iddia edildi. Operasyon sonrası yurtdışına kaçtığı iddia edilen ve terör örgütü yönetici olmakla suçlandığı öne sürülen Holding Başkanı Akın İpek'ten açıklama geldi. İpek, "Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir" dedi.

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.jpg

OPERASYONA SİYASİLERDEN TEPKİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.20150901111013.jpgCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rixos Otel'de Adli Yılın Açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılmadan önce gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonu nasıl karşıladığına ilişkin soruya, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.20150901111146.jpgKoza İpek Medya Grubu'na yapılan operasyonla ilgili konuşan Bahçeli, "Basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmem mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ALİ HAYDAR KONCA

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.20150901112726.jpgAvrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek medyaya yönelik operasyonları doğru bulmadıklarını kaydetti.

MHP MİLLETVEKİLİ VE ESKİ MB BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.20150901111333.jpgEski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Milletvekili Durmuş Yılmaz, "Medya ve sermayeye el koyma, G-20'de Türkiye'yi zora sokar. Bunun konuşulmasından bile utanıyorum" dedi.

Zaman gazetesine konuşan MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, medyaya yönelik mal varlığına el koyma gibi hukuksuz işlemlerden Türk ekonomisinin büyük zarar göreceği uyarısında bulundu. İş adamlarının mal varlıklarına el konulup basının susturulması durumunda kasımda Antalya'da düzenlenecek G-20 toplantılarında Türk delegasyonunun çok zor durumda kalacağını ve gelecek sorulara cevap veremeyeceğini vurgulayan Yılmaz, söz konusu iddiaların konuşulmasından bile utandığını dile getirdi. Türkiye'de duruma göre mevzuat uygulandığını, doğrusunun kurala göre mevzuat uygulanması olduğunu belirten Yılmaz, ekonomide kötüye gidiş devam ederken yatırımların önünü kesecek bu tür girişimlerden uzak durması ve gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurguladı.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL

koza-i̇pek-operasyonuna-siyasiler-ve-gazetecilerden-tepki.20150901111555.jpgCHP'li Mahmut Tanal, MASAK tarafından düzenlenen operasyonla ilgili, "Bugün Türkiye'de her tarafta törör kol gezerken, onlar operasyon yapamıyorlar. Geliyorlar, basın kuruluşlarını basıyorlar. Şırnak'tan geliyorum. AKP 7 Haziran'dan sonra iki şey yaptı, güneydoğu'da operasyon başlatıldı. İnsanlar göç ediyor, oy kullanmaması sağlanıyor. Ve ikincisi, burada halkı bilgilendirmek için haber yapan basın kuruluşlarına baskın yapıyorlar. Kınıyorum. Bu AKP'nin düşüşünün bir belgesidir. Dünya'da basın mensuplarını terörle ilişkilendirip onlara operasyon yapan ilk ülke Türkiye'dir. Bugün Koza'ya yapılan operasyon, istihdama yapılan operasyondur. Aslında Türkiye'yi yoksulluğa sürükleyen bir operasyondur. Bugün buraya operasyon yapan, yarın eczacıya yapar, ayakkabıcıya yapar, ona yapar, buna yapar" dedi.