BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Koza İpek Holding'e polis baskını

Koza İpek Holding'e ve holdingin yayın kuruluşları Kanaltürk ve Bugün TV'ye operasyon düzenlendi. Holdinge bağlı 23 şirkette aramaların devam ettiği bildiriliyor.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), İpek Medya Grubu'na ait Koza Holding'in 23 şirketine ve Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in evine operasyon düzenledi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre polis, Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu binasına TSİ sabah 08.00 civarında çok sayıda polis ekibi girdi.

İpek Grubu'nun yayın kuruluşları Kanaltürk ve Bugün TV'de arama yapıldığı bildiriliyor.

Anadolu Ajansı (AA) da baskınla ilgili haberinde, "Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı" ifadelerini kullandı.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre Akın İpek, evine yapılan baskının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Az önce grubuma ve evime polis tarafından baskın yapıldığını öğrendim. Çocuklarımın odasına kadar girildi. Allah celi celalimi bilir. Sayın savcı bey son iki yıldır her şeyim incelendi. Sizden tek ricam böyle yapmayın. Açıkça ne istediğinizi söyleyin yanıtlayayım. Benim trafik suçum bile yok…"

İpek Üniversitesi ve İpek Koza Holding'de yapılan aramaların devam ettiği bildiriliyor.