BIST 9.710
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,36
HABER /  DÜNYA

’’Köylerde şehir hayatı sürdürülüyor’’

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, köy ve şehir dengesinin değiştiğini belirterek, “Ekmek, yoğurt, yumurta...

Abone ol

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, köy ve şehir dengesinin değiştiğini belirterek, “Ekmek, yoğurt, yumurtalar, sebzeler eskiden köyden şehre gelirken, şimdi şehirden köye gidiyor” dedi.
ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz, son 30 yıldır köylerden şehirlere göçlerin başladığını belirterek, insanlara köy yaşamının zor geldiğini söyledi. Prof. Dr. Karadeniz yaptığı konuşmada, “Köy şartları şehirlere göre biraz daha zor olduğu için insanlar şehirleri tercih etmeye başladı ama köylerdeki üretimde bu göçe bağlı olarak azaldı. Köylerde veraset yoluyla bahçeler tarlalar ekilecek tarım arazileri bölündü. Her bölünen parsel artık daralmaya da sebep olurken insanların geçimini sağlamayacak. Dolayısıyla dalga dalga köyden şehre olan göç üretimin azalmasına neden oldu. Şehrin çok rahat hayatına alışan insanlarımız artık reçberlik yapamayacak şekilde bir hayat tarzını benimsedi. Köylerde sırtlarında yük taşımak, güneşin altında çalışmak insanlarımıza zor geldi. Dolayısıyla köy ve şehir dengesi değişmiş oldu. Artık tüketici toplumu haline geldik. Köylerde de artık, şehir hayatı sürdürülüyor. Ekmekler, yoğurtlar, yumurtalar, sebzeler artık şehirden köye gidiyor. Bu nedenle köylülerde tüketici toplumu haline geldi. Zor olan tarım kollarını, daha kolay para kazanabilecek şekillere dönüştürmeye başladılar” ifadelerini kullandı.
(İHA)