BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Köy okullarına 'gönüllü gençlik' dokunuşu

MUĞLA Uluslararası Gençlik Merkezindeki gönüllü gençler, sosyal aktivitelerin yanı sıra kırsal mahallelerdeki köy okullarının boya, badana ve tadilat çalışmalarını da yürütüyor.

Abone ol

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde, aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu gönüllü gençler, köy okullarını güzelleştirmek için çalışma yürütüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, yaptığı açıklamada, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde bin 500'e yakın gönüllünün spor, sanat ve çeşitli sosyal aktivitelerle çocuklarla bir araya geldiğini söyledi.

Gönüllülerin birçok sosyal projeye imza attığını belirten Öçalmaz, çalışmaların vatandaşlar tarafından da takdir topladığını dile getirdi. Öçalmaz, Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllülerinden İrfan Bircan koordinatörlüğünde başlatılan Lise Beyin Takımı Projesi ile kent merkezine uzak ve bina durumu iyi olmayan okullarda da çalışma yürütüldüğünü aktardı.

Gönüllü gençlerin bu bağlamda son 2 ayda kırsal mahallelerdeki okullarda tadilat ve boyama etkinliği gerçekleştirerek köy okullarındaki öğrencilerin mutluluğuna ortak olduklarını anlatan Öçalmaz, şunları belirtti:

"Gönüllülerimiz Milas Sakarkaya İlk ve Ortaokulu, Menteşe Yeşilyurt İlkokulu, Menteşe Çiftlik İlk ve Ortaokulu, Menteşe Denizova İlköğretim Okulunda faaliyetler düzenledi. Gönüllü gençlerimiz hem okulun sportif ihtiyaçlarını karşılıyor hem de okulun içini ve dışını boyayarak okulları güzelleştiriyor."

PROJE 5 YILDIR BÜYÜTÜLÜYOR

Proje koordinatörü İrfan Bircan, 5 yıldır Muğla ve ilçelerinde çalışma yürüttüklerini, özellikle kırsal mahallelerdeki okulların güzelleştirilmesi ve eksiklerinin giderilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Bu yıl 5 köy okulunda çalışma yapmayı planladıklarını belirten Bircan, "Çiftlik Ortaokulunda gönüllülerimizle duvar boyama ve çeşitli etkinlikler yaptık. Okulun ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Okulun bahçe duvarlarına da çeşitli figürler çizdik. Tüm bunları gönüllü gençlerimizle yaptık. Arkadaşlarımız buradaki çocuklarla sportif faaliyetler yaptı." dedi.