BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  MEDYA

Kovulan gazeteciler devrim kahramanı!

AK Parti'li Yasin Aktay, işlerine son verilen Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan'a Twitter'da sahip çıktı...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti medyasındaki operasyonu yorumladığı tweet'lerinde Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan,  İbrahim Kiraz ve Elif Çakır için "devrim evlatları" ve "devrim kahramanı" benzetmesinde bulundu.

Aktay, hükümete yakınlığı ile bilinen köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın HaberTürk'te dün yayınlanan "Bir ‘uhuvvet’ vardı, başına kötü şeyler geldi" başlıklı yazısını da paylaşarak "'Devrim evlatlarını yedi' diyenler, bunu gelişmelere sevinerek söylüyorlarsa, fazla sevinmesinler, kimse bu devrim kahramanlarını yiyemez,'Devrim evlatlarını yedi' diyenler, bunu üzülerek söylüyorlarsa, üzülmesinler, devrim daha bitmedi ve onlar devrimin gerçek aktörleridir" dedi. 

"TİMSAHLARIN ÖNÜNE ATILDILAR"

Nihal Bengisu Karaca köşe yazısında ise, "Dünün en sağlam kaidesi “uhuvvet” bir kere yara alınca, geride onur kırıcı bir hiyerarşi kalıyor. Sessiz devrimin taşıyıcı kolonlarını oluşturan, her tür vesayet girişiminde ve kriz döneminde halkın iradesinin yanında durmuş olan üç isim, Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan, aynı anda görevden alınarak timsahların önüne atıldılar. Kendilerine istifa etme şansı tanınmadı, internet sitelerine “Kovuldular” şeklinde düşmelerine neden olacak bir üslup ve tarzla, adeta silkelendiler" diye yazmıştı.

İşte Yasin AKtay'ın paylaştığı o tweetler: