BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.429,90

Kova Burcunda Yeniay Doğuyor

8 Şubat’ ta 16:40’da Ay ve Güneş birleşecek ve 19 derece Kova burcunda yeniay doğacak.

8 Şubat’ ta 16:40’da Ay ve Güneş birleşecek ve 19 derece Kova burcunda yeniay doğacak.

Kova burcu hava elementinin ve sabit nitelikli burcudur. Zodyakta onbirinci evi yönetir. Burası toplum içerisinde yeraldığımız, kendimizi gösterdiğimiz, toplumsal ve evrensel konularla ilgilendiğimiz, grup çalışmaları yaptığımız yerdir. Kova burcu akılcıdır, özgürdür ve idealisttir. Belli bir amaç uğruna bir araya gelinen tüm çalışmalar, arkadaşlıklar, geleceğe ait projeler kova burcuna aittir.

Kova burcunu Satürn ile birlikte Uranüs yönetir. Satürn uzun vadeli, ciddi, kalıcı değerleri ve disiplini anlatırken, Uranüs tahmin edilmeyen, asi, çılgın, orijinal kavramlarla eşleştirilir. Kova burcunda her ikisini de bulabilirsiniz.

Bugünden çok gelecek ile ilgili olan Kova burcu kendisine uzun vadeli hedefler koyar. Bu amaçlar ve uyguladığı yöntemler,yaşadığı zamanın çok ilerisinde, farklı, orijinal ve anlaşılmaz olabilir. Kovalar o nedenle tuhaf ve çılgın kimseler olarak tanınırlar.

Teknoloji, bilim, uzay, astronomi,  astroloji, internet,  havacılık, uçaklar, yeni projeler, idealler, buluşlar, evrensel konular, grup çalışmaları, arkadaşlıklar, siyaset, meclis, özgürlük, devrim, isyan hepsi Kova burcunun temsil ettiği kavramlardır.

Ay boyunca gerek kişisel gerekse toplumsal alanlarda bu kavramlar daha fazla görünür hale gelebilir. Geleceğimizi şekillendirecek, değiştirecek yeni fikirler ve ideallerin peşinden gidip, başlangıçlar yapabiliriz. Bireysel yaşamlarımızda olduğu kadar Kova yeniayı toplumsal kavramlarda da önemli yenilik ve değişimleri ortaya çıkarabilir. Yönetici gezegenler Uranüs ve Satürn yeniay noktasına uyumlu açı yaparak yeni yapılandırmaları ve değişimleri destekliyor.

Yeniay haritasında Aslan burcu yükseliyor ve yeniay horoskopun yedinci evinde doğuyor. İlişkiler, ortaklıklar, rakipler, açık düşmanlıklar, davalar yedinci evde hareketleniyor. Akrep burcunda çok güçlü yerleşimdeki Mars, dördüncü evde Ay ve Güneş’e dik açı yapıyor. Mars horoskopta hemen hemen tüm gezegenlerle görünüm yaparak enerjisini dağıtıyor. Mücadele gücümüz ve motivasyonumuz oldukça yükselirken hızlı ve kesin olaylarla karşılaşabiliriz.

Oğlak burcundaki Venüs, Merkür, Plüton Başak burcundaki Jüpiter ile üçgen açı yaparak toprak elementinin etkisini güçlendiriyor. Yeni girişimlerimizin istikrarlı ve güvenli bir şekilde büyümesi, özellikle iş, kariyer ve maddi konularda hedeflere ulaşmamız Mars’ın da desteğiyle mümkün olabilir. Kararlı, hırslı, tutkulu olacağımız bu dönemde hedeflerimizin önünde hiç bir engel tanımayacağımız gibi, her türlü yenilik ve değişim için de daha cesur olabiliriz.

Yeniay ASC/MC, Jüpiter/Uranüs, Jüpiter/Zeus, Venüs/Chiron, Plüton/ Jüpiter orta noktalarını tetikliyor. Pandora, Panacea, Sappho, Hebe, Arachne astroidleri ile de temas ediyor. Bizim için karmaşık hale gelen, hizmet ettiğimiz, emek harcadığımız bazı konularda beklenmeyen durumların oluşması, yalnızlığımızı giderecek bize benzeyen, aynı durumda olan kişilerle ortak çözüm yolları aramamız ve destek istememiz gerekebilir. Enerjisi çok güçlü bu yeniay gerçekten sürpriz, hiç beklemediğimiz güçlü yardımları, şansları karşımıza çıkarabilir.

Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi, toplar damarları ve varisleri yönetir. Ayrıca Mars açısının neden olabileceği kaza ve sakarlıklara karşı daha dikkatli olmalı, temkinli hareket etmeliyiz.

Yeniay ülkemizin horoskopunun sekiz ve dokuzuncu evlerinde etkili olacak. Bu evler ekonomi, finansal ilişkiler, bankalar, ölüm, miras, sigorta, vergi, borçlar, krediler, yer altı kaynakları, kanalizasyon, kanunlar, mahkemeler, din adamları, ulaşım, havayolu, büyük elçiler, uluslararası ilişkiler, üniversiteler, medya ve yayınevleri ile ilgili kavramları kapsar.

Akrep burcundaki Mars ülkemizin natal Venüs’ünün üzerinde. Ayrıca natal Neptün ve Cupido’da yeniay ile temas ediyor. Özellikle sanatçılar, ünlüler, film ve medya sektöründe çalışan kişilerle ilgili kaza ve kayıplar söz konusu olabilir. Bir bayan sanatçımızla ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabiliriz. Bazı ünlü kişiler hukuksal davalarıyla da konuşulabilir. Kadınlar, çocuklar, cinsellik, halka açık alanlar, eğlence mekanları, gençler ve eğitim kurumlarına yönelik şiddet içerikli olaylar gündeme gelebilir.

Ekonomik konular da ön plana çıkabilir. Piyasalar özellikle borsa gibi spekülatif piyasalara daha fazla dikkat etmek gerekiyor.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli başlangıçlar ve dönüşümler meydana gelebilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli hareketlerde bulunmamalısınız.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos -22 Eylül)

Kova burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Maddi konularda riskten uzak durup, temkinli hareket etmelisiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili yeni girişim ve gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Seyahatlerde ve yakın çevre ilişkilerinizde dikkatli olmalı, risk almamalısınız.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Kontrol dışı bazı ani harcamalar ortaya çıkabilir; maddi konularda temkinli hareket etmelisiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Burcunuzda doğacak yeniay ile birlikte kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Bu dönem sağlığınıza özen göstermelisiniz. Seyahate çıkabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu yeniayda onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.