BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44

Kova burcunda Dolunay

31 Temmuz’da 13:43’de 7 derece Kova burcunda dolunay meydana gelecek.

31 Temmuz’da 13:43’de 7 derece Kova burcunda dolunay meydana gelecek.

Temmuz ayında gerçekleşecek ikinci dolunay olduğu için Süper Ay olarak kabul edilmektedir.

Hava elementinin sabit nitelikli burcu Kova, özgür, sosyal, orijinal enerjisiyle geçmişten çok gelecekle ilgilidir. Bu nedenle kalıplaşmış değerlerin yıkılması, reformlar, devrimler, değişimler, projeler, umutlar, icatlar, bilim, teknoloji, uzay, astronomi, astroloji Kova burcunun konusudur. Son derece bireysel ve özgür enerjiler taşımasına rağmen grup faaliyetleri, organizasyonlar, toplumsal kavramlar da Kova ile bağlantılıdır. Tek tek bireylerde başlayan ve gruplar aracılığı ile büyük kitleleri etkileyen önemli değişimler Kova burcunu tanımlar.

Aslan-Kova aksında yerleşen Ay ve Güneş, bireysel istekler, kişisel egolar, hırslar ile toplumsal kavramlar, kitlelerin menfaatleri arasında çekişmeler yaratabilir.

Dolunay haritasında Akrep burcu yükseliyor.

Dolunay haritanın üçüncü evinde gerçekleşecek. Üçüncü ev horoskopta yakın çevre ilişkileri, iletişim, eğitim, akrabalar, komşular, ylculuklar, ulaşım, trafik ile ilgili konuları öne çıkarıyor. Yönetici Satürn Akrep burcunda ve retro… Aslan burcundaki Jüpiter ve Başak burcundaki Regulus ile birleşen retro Venüs ile kare açı yapıyor. Yükselen Akrep krizler, dönüşümler, ölüm, yeniden doğum, finans, ortak paylaşımlarla ilgilidir. Kova dolunayını bu temalarla birlikte deneyimleyeceğiz.

Dolunayda Ay’ın ışığı bilinmeyen gizli kavramları aydınlatabilir, önemli farkındalıklar ortaya çıkarabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün olaylar hızlanabilir ve gündemimiz değişebilir. Yeniayda başlayan bazı girişimlerin sonuç verdiği, düşüncelerin olgunlaştığı bir dönemdir. Duygusal hassasiyetlerin artması, bedensel ve ruhsal hastalıkların artması mümkün.

Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Aslan burcundaki Güneş ve Jüpiter kalp ve tansiyon sorunlarını da arttırabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır. Ailedeki olgun ve yaşlı kişilere özellikle dikkat etmek gerekebilir.

Dolunay ülkemizin horoskopunun sekizinci evinde meydana gelecek. Bu evl ekonomi, finansal ilişkiler, bankalar, ölüm, miras, sigorta, vergi, yer altı, kanalizasyonlar, uluslararası borçlar ile ilgilidir. Dolunay derecesi TC horoskopunun ilerlemiş Güneş’i ile birleşiyor ve natal Güneş’e de kare yapıyor. Güneş ülke haritasında liderler, yöneticiler ile ilgilidir. Dolunay döneminde liderleri etkileyecek dönüşümler meydana gelebilir.

Aslan burcundaki Jüpiter ve Başak burcundaki retro Venüs Akrep burcundaki Satürn ile kare açı yapacak. Finans piyasalarında spekülatif hareketler artabilir. Bu dönemde maddi konulara temkinli yaklaşmalıyız ve risk almamalıyız.

Dolunay etkilerini öz burcunuz ile birlikte yüskelen burcunuza göre de takip ediniz.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili konular ön planda olabilir. Davetler, organizasyonlar ve bazı projelerle ilgili maddi konular gündeme gelebilir. Daha önceden başlamış bazı girişimlerinizden sonuç almanız, hedeflerinize ulaşmanız mümkün.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Dolunay kariyer yaşamınız ile ilgili önemli gelişmeler meydana getirebilir. Bazı kararlar alabilir, geleceğinizi şekillendirecek dönüşümler yaşayabilirsiniz. Aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar artabilir. Kendinizi toplum önünde ifade etmenize fırsat verecek gelişmeler yaşanabilir. 

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Dolunay ile birlikte yurtdışı, eğitim, seyahat, medya ve hukuk ile bağlantılı konularda yaptığınız girişimlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Günlük işlerinizde sorumluluklarınız artabilir, felsefi düşünceleriniz ve yaşama bakış açınızda dönüşümler olabilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay maddi durumunuzla ilgili konulara dikkat çekiyor. Özellikle hisseli paralar alanında dönüşümler meydana gelebilir. Günlük yaşamınız ve çocuklarla ilgili maddi sorumluluklarınızın artması mümkün, gelirlerinizi arttıracak sürpriz fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Dolunayda gelecek hedeflerinizde ve yaşama bakışınızda önemli değişimler meydana gelebilir. Evlilik ve ortaklık gibi sözleşmeli ilişkilerinizde önemli kararlar alabilir, kalıcı adımlar atabilirsiniz. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışın.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Dolunayda günlük yaşamınız ve çalışma koşularınızda değişimler meydana gelebilir. Yardım aldığınız kişiler ve yanınızda çalışan kişilerle ilgili konular gündeminizde olabilir. Sağlığınız ve beslenme düzeninizle ilgili yeni uygulamalar gerekebilir. Diyete başlamak için uygun bir dönemdesiniz.

TERAZİ (23 Eylül -23 Ekim)

Dolunay yaratıcılığınızı ortaya çıkarıp, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Aşk, eğlence, çocuklar ve sosyal yaşamdaki hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Maddi konularda disiplinli ve sorumlu davranmalısınız.

AKREP (24 Ekim -22 Kasım )

Dolunay ev, emlak, mülk, yuva, aile, ebeveynler  ile ilgili konularda bazı gelişmeler meydana getirebilir. Yeni ay döneminde başlayan girişimlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Aile büyükleri ile ilgili bazı sorumluluklar sizi biraz kısıtlayabilir. İş ve kariyer hayatınızda hızlı gelişmeler olabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunayda yakın çevre, kardeşler, komşular, akrabalarla ilgili bazı gelişmeler olabilir. Eğitim, seyahat, iletişim veya ticareti faaliyetlerinizden sonuçlar alabilirsiniz. Yurtdışı, medya ve hukuk ile bağlantılı işlerinizde hareketli bir dönemdesiniz.

OĞLAK (21 Aralık –20 Ocak)

Dolunay maddi durumunuz ve bütçenizle ilgili konulara işaret ediyor. Sosyal yaşamınız nedeniyle bazı harcamalar yapabilirsiniz. Gelir ve giderlerinizi etkileyecek iş ve kariyer konuları gündeme gelebilir.

KOVA (21 Ocak –18 Şubat)

Burcunuzdaki dolunay genel imajınızda dönüşümler meydana getirebilir. Kariyerinizi ve toplum önündeki statünüzü etkileyecek gelişmeler olabilir. Evlilik ve ortaklıklarla ilgili kararlar alabilirsiniz. Bu dönemde herkes tarafından fark edilip, dikkat çekebilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay ile birlikte biraz içe dönebilir, şifa, arınma, terapi çalışmaları yapabilirsiniz. Gizli olan konuları öğrenmeniz ve farkındalıklar kazanmanız mümkün. Ruh ve beden sağlığınızı olumsuz etkileyen zararlı alışkanlık ve bağımlılıkları bırakmak için uygun bir dönemdesiniz.

Astrolog Demet BALTACI