BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83

Kova burcunda doğacak yeniaya hazır mıyız?

28 Ocak'ta sabah 03:08’de 8° Kova burcunda yeniay doğacak.

28 Ocak'ta sabah 03:08’de 8° Kova burcunda yeniay doğacak.

Kova hava elementinin ve sabit nitelikli burcudur. 

Zodyakta onbirinci evi yönetir. Burası toplum içerisinde yeraldığımız, kendimizi gösterdiğimiz, toplumsal ve evrensel konularla ilgilendiğimiz, grup çalışmaları yaptığımız yerdir. Kova burcu akılcıdır, özgürdür ve idealisttir. Belli bir amaç uğruna bir araya gelinen tüm çalışmalar, arkadaşlıklar, geleceğe ait projeler kova burcuna aittir.

Kova burcunu Satürn ile birlikte Uranüs yönetir. Satürn uzun vadeli, ciddi, kalıcı değerleri ve disiplini anlatırken, Uranüs tahmin edilmeyen, asi, çılgın, orijinal kavramlarla eşleştirilir. Kova burcunda her ikisini de bulabilirsiniz.

Bugünden çok gelecek ile ilgili olan Kova burcu kendisine uzun vadeli hedefler koyar. Bu amaçlar ve uyguladığı yöntemler, yaşadığı zamanın çok ilerisinde, farklı, orijinal ve anlaşılmaz olabilir. Kovalar o nedenle tuhaf ve çılgın kimseler olarak tanınırlar.

Teknoloji, bilim, uzay, astronomi,  astroloji, internet,  havacılık, uçaklar, yeni projeler, idealler, buluşlar, evrensel konular, grup çalışmaları, arkadaşlıklar, siyaset, meclis, özgürlük, devrim, isyan hepsi Kova burcunun temsil ettiği kavramlardır.

Ay boyunca gerek kişisel gerekse toplumsal alanlarda bu kavramlar daha fazla görünür hale gelebilir. Geleceğimizi şekillendirecek, değiştirecek yeni fikirler ve ideallerin peşinden gidip, başlangıçlar yapabiliriz. Bireysel yaşamlarımızda olduğu kadar Kova yeniayı toplumsal kavramlarda da önemli yenilik ve değişimleri ortaya çıkarabilir. Yönetici gezegenler Uranüs ve Satürn arasındaki uyumlu görünüm yeni yapılandırmaları ve değişimleri destekliyor.

Yeniay haritasında Akrep burcu yükseliyor. Hırs, kararlılık, derin duygular, dönüşüm, arınma, ölüm, yeniden doğum, finansal paylaşımlar, krizler, cinsellik gibi kavramlar da bu yeniayda söz sahibi görünüyor.  Güneş ve Ay horoskopun üçüncü evinde yerleşerek, asıl deneyim alanlarının iletişim, haberleşme, eğitim, anlaşmalar, ulaşım, yolculuklar, ticaret, yakın çevre, kardeşler, komşular ile ilgili olduğunu vurguluyor. 

Mars Balık burcunun anaretik son derecesinde ve aynı gün burç değiştirip Koç burcuna geçecek. Balık burcundaki Venüs ve Yay burcundaki Satürn arasındaki dik açı yeniayda en fazla hissedilecek açılardan biri. Chiron, Astrea, Isis, pandora astroidleri de buna eşlik ediyorlar.

Duygusal olarak etkilenebileceğimiz aşk, sevgi veya maddi konulardaki sıkıntılar, engeller veya fedakarlıklar olabilir.

Beklentilerimizin tam karşılanmaması memnuniyetsizlik ve motivasyon eksikliği yaratabilir. Belki de sonuçlarını önceden bildiğimiz ancak gerçekleri görmek istemediğimiz durumlarla yüzleşebiliriz. En yakınlarımız, ailemiz, kardeşlerimiz veya herhangi bir malın, mülkün ya da ortaklığın parçalarını bir arada tutmakta zorlanabilir, süregelen sorunları çözmeye çalışabiliriz. Tüm bunları yaşarken kendimizi zaman zaman çaresiz ve kurban pozisyonunda hissedebiliriz.

Ancak çok kötümser olmaya gerek yok. Sorunlardan kaçarak onları görmezden gelerek çözemeyiz. Şimdi artık bilinçli bir şekilde yaralarımızı tedavi etme, şifalanma yollarını aramaya başlayabiliriz. Bu yeniayla birlikte daha önce farketmediğimiz farklı olasılıklar da karşımıza çıkabilir ve biz geleceğe dair yeni umutlar besleyebiliriz. Terazi burcundaki Jüpiter Satürn ile uyumlu açı yaparak gerekli güç ve şansı verebilir.

Yeniay Türkiye horoskopunun sekizinci evinde doğacak. Aynı zamanda Türkiye’nin ilerlemiş Güneş’i ile de kavuşuyor. Uluslararası ekonomik ilişkiler, krediler, borçlar, bankalar, sigorta şirketleri, finansal durum, krizler, ölümler, yeraltı kaynakları, suçlular bu ev tarafından yönetilir. Kova yeniaylarında ülkemizde ünlü kişilerin kayıpları ile daha fazla karşılarız. Yükselen noktasının natal Jüpiterimizle birleşmesi ünlü kişiler, sporcular, din adamları, sanatçılara, liderlere dikkat çekiyor. Ayrıca ülkenin mali kaynakları, ekonomisi, bankalar da Jüpiter tarafından yönetilir.

Balık burcundaki Mars’ın natal Eris üzerinde olması ve natal Ay’a dik açı yapması toplum içerisinde bölücü, ayrıştırıcı, kışkırtıcı olayların olabileceğini işaret ediyor. Kova burcu toplumsal hareketleri, isyan ve başkaldırıları da temsil eder. Özellikle kitleleri etkileyecek art niyetli kışkırtıcı olaylar olabilir. Bunun için özellikle toplumun belli kesimleri tarafından benimsenen ünlü kişilere (lider, sanatçı, sporcu gibi) zarar verici eylemlerle karşılaşabiliriz. 

Ekonomik daralmalar ve sıkıntılar da kitlesel bazı tepkilere neden olabilir. Önümüzdeki Şubat ayı yılın önemli bir zamanı. Yeni tutulmalar yaşayacağız ve Eylül’deki tutulma döngüsü de sona erecek. Yeniayın ardından 11 Şubat’ta oluşacak dolunay aynı zamanda bir Ay tutulması olacak. Etkilerin daha yoğun ve güçlü olacağı bir döneme giriyoruz.

Geçmişin, alışkanlıkların ve saplantılı düşüncelerin etkisinden kurtulup geleceğimizi planlamaya başlamalıyız…

Yeniayın genel etkilerini özburcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli başlangıçlar ve dönüşümler meydana gelebilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli hareketlerde bulunmamalısınız.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos -22 Eylül)

Kova burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Maddi konularda riskten uzak durup, temkinli hareket etmelisiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili yeni girişim ve gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Seyahatlerde ve yakın çevre ilişkilerinizde dikkatli olmalı, risk almamalısınız.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Kontrol dışı bazı ani harcamalar ortaya çıkabilir; maddi konularda temkinli hareket etmelisiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Burcunuzda doğacak yeniay ile birlikte kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Bu dönem sağlığınıza özen göstermelisiniz. Seyahate çıkabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Kova burcunda doğacak yeniay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu yeniayda onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz...

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı

bilincakademisi@gmail.com