BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Köstebek lafı Atalay'ı çileden çıkardı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, köstebek iddialarıyla ilgili sert konuştu!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay "köstebek" iddialarına yanıt verdi. İddiaları "siyasi karalama, iftira kampanyası" diye niteleyen Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "çirkin siyaset" yapmakla suçladı. 

İçişleri Bakanı olduğu dönemde Deniz Feneri soruşturması kapsamında yapılacak aramayı Kanal 7'ye haber vermekle suçlanan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iddialara yanıt verdi. Atalay, İçişleri Bakanlığı döneminde, öncesinde veya sonrasında devam eden hiçbir davayla ilgili herhangi bir yönlendirmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada, bugün, "çeşitli yayın organlarında İçişleri Bakanlığı dönemini ilzam eden bazı haberler yer aldığını, devam eden bir yargılama sürecine müdahale edildiğine dair bazı iddiaların gündeme getirildiğini" belirtti.

"GERÇEK DIŞI, KÜLLİYEN YALAN"

Söz konusu iddiaların "gerçek dışı, asılsız ve külliyen yalan olduğunu" vurgulayan Bakan Atalay, şunları kaydetti:

"Şahsıma atfen dile getirilen bu iddialar tamamen gerçek dışıdır, asılsızdır ve külliyen yalandır. Bahse konu olan davayla ne bir ilgim söz konusudur ne de davanın gidişatını etkilemeye yönelik bir müdahalem vuku bulmuştur. Bu iddialar, anamuhalefet partisi Genel Başkanı tarafından şahsımı, İçişleri Bakanlığı'nı ve AK Parti Hükümetini suçlayacak şekilde gündeme getirilerek, siyasi iftira ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. CHP Genel Başkanı'nın devam eden davanın savcısı gibi kendisini konumlandırarak, davayla şahsımı ve AK Parti'yi ilişkilendirmeye çalışması büyük bir sorumsuzluk örneğidir, çirkindir ve yakışıksız bir siyaset tarzıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun süren davayla ilgili yorum ve değerlendirmelerde bulunması suç olduğu gibi, masum insanları suçlu ilan ederek isimlerini karalamaya çalışması da ahlak ve insaf ölçülerini aşan bir sorumsuzluk örneğidir."

"DAVA AÇMA HAKKIM SAKLI"

Hukuka saygılı olan herkese düşen görevin, yargılamanın tamamlanarak, adaletin tecelli etmesini beklemek olduğunu bildiren Bakan Atalay, "Biz de şahsımıza yönelik ithamlara ilişkin dava açma hakkını saklı tutarak, devam eden sürecin hakkaniyete uygun şekilde neticelenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.