BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Koskoca Manisa'ya bir okulu sığdıramadılar

Manisa'nın dereceleriyle adından söz ettiren başarılı okulu Sosyal Bilimler Lisesi, 2 yıldır bina sorunuyla gündemde…

Abone ol

Okul, geçtiğimiz yıl Valiliğin bakanlık kararına uymayan ani düzenlemesi sonucunda sıkışık biçimde Fen Lisesi ile birlikte eğitim görmeye zorlanmıştı. Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl da TOKİ İlköğretim Okulunun 3. Katına atıldı. Konuyu Meclis gündeminde tutan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, velilerin eylemine destek verdi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya lisenin çektiği çileyi anlattı fakat Bakanın konudan haberdar olmadığı Meclis tutanaklarına geçti. "Konuya bakıp size bilgi vereyim" diyen Bakan Avcı geri dönmezken, Sakine Öz yeni bir önergeyle Valilik-Bakanlık geriliminin aşılmasını talep etti.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün açıklaması şöyle:

Kentimizin başarılı okullarından Manisa Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Manisa'ya yakışmayan bir şekilde, bu eğitim-öğretim yılından itibaren Yunusemre ilçemizin Güzelyurt Mahallesindeki TOKİ İlköğretim Okulunun 3. katına taşınması kararı alındı. Lise ve ilkokul öğrencilerinin aynı binada oluşu, eğitimin niteliği açısından sorun yaratıyor.

Geçtiğimiz yıl da Manisa Valiliğinin ani kararıyla Manisa Fen Lisesi ile aynı binada sıkışık halde eğitim görmeye zorlanmış okulumuzun velileri ile soruna çözüm için gerek Bakanlık, gerekse Valilik bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarda, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin boşaltacağı eski binaya Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması planının tüm ısrarlarımıza karşın ortadan kaldırıldı.

Milli Eğitimle görüştük, yayınlanmış resmi yazışmalarla da ortaya kondu ki, 2011'den itibaren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi için yapılan yeni bir bina, 5 Temmuz-29 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki bir oldubittiyle, Bakanlığınızın 2013 yılı için fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi için olur verdiği kontenjan artışları görmezden gelinerek İmam Hatip Lisesi'ne devredilmişti.

Geçtiğimiz yıla kadar Manisa Fen Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi'ni zaten sıkışık bir ortamda, geçici süreliğine, 'mağduriyetiniz giderilecek ve ayrı binalara taşınacaksınız' vaadiyle bugüne kadar bekleten valilik, Bakanlığınızın tüm resmi kararlarına rağmen, İmam Hatip Lisesi bina ve öğrenci kapasite sorunu hiç gündemde yokken, birden 'yer sıkıntısı' icat etmiştir. Veli ve öğrenci taleplerine duyarsızlık geçtiğimiz 1 yıl içinde sürmüş, 2014 eğitim-öğretim yılıyla birlikte, Manisa Sosyal Bilimler Lisesinin TOKİ İlköğretim Okulunun 3. katına taşınma kararı alınmıştır.

5 Kasımda, Sayın Bakan Nabi Avcı'ya Meclis'te sorduğum soru çok açık, ancak yanıtını bir türlü veremedi…
Sosyal Bilimler Lisesinin bir ilkokulumuzun üst katında okumaya terk edilmesi ayıbından haberi olup olmadığını sorduğumda bana şunu söyledi Sayın Avcı:

"Manisa Sosyal Bilimler Lisesi'yle ilgili, orada yeni bir okul inşaatı var. Okul inşaatı bittiği zaman oraya taşınmak üzere geçici bir çözüm olarak yapıldığı söylenmişti. Son durumuna tekrar bakıp size bilgi vereyim, ne zaman biteceğini inşaatın, bitip bitmediğini… söyleyeyim."

Bizim Sosyal Bilimler Lisesi için hep birlikte adım atmamız gerekiyor. Sayın Bakana tekrar soruyorum:

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve velilerinin, öğretmenlerinin bir türlü çözüme kavuşmayan mağduriyeti hakkında artık bir bilginiz oluştuysa, bu konuyu çözmek adına Manisa Valisi ve taşra teşkilatınıza gerekli talimat verilecek midir? Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, kendi binasında eğitim verecek midir; Bakanlığınız bu gecikmiş adımı artık atmak için Manisa Valiliği ile ortak bir çalışma yürütecek midir?"