BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  SEÇİM

Köşk'e ilk 'çatı aday' İzmir'den!

''Cumhurbaşkanı Gül'e adaylık kartvizitimi verdim, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye grup toplantılarında dosyamı sundum''

Abone ol

İzmirli inşaat mühendisi Burhan Erol, 19 Ağustos ve 24 Ağustos'ta iki turda yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday adaylığını açıkladı. İzmir temasları için kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kartını veren Erol, Gül'den de randevu istedi.

GÜL'DEN RANDEVU İSTEDİM 

Son günlerde adı cumhurbaşkanlığı için sık sık gündeme gelen siyasilerin yanısıra cumhurbaşkanlığı için ilk aday adayı İzmir'den çıktı. Türk vatandaşı olarak Anayasa'nın verdiği hakkı kullandığını belirten ve aday adayı olan 58 yaşındaki inşaat mühendisi Burhan Erol şunları söyledi: "Anayasa değişikliğine göre 40 yaşını geçmiş sabıkası olmayan her Türk vatandaşı 20 milletvekilinin imzasıyla aday olabiliyor. Vatandaşlık hakkımı kullanarak cumhurbaşkanlığına aday olmak için kart bastırdım. Meclis'teki vekillere de hepsine adaylığımı gönderdim. Kendileriyle bizzat da görüştüm. Sayın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye grup toplantısında aday adaylığımı dosyamı sundum. Bugün de Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e adaylık kartvizitimi verdim. Aynı zamanda da Suriye problemini seçime kadar çözmek için randevu istedim.”

Erol, milletvekillerinden grubu serbest bırakırsa adaylık için imza verecekleri sözü aldığını aktararak, "Ben 7 sene önce bir gazeteye bir ilan verdim. Cumhurbaşkanından vatandaşların beklediği 20 madde şeklinde bir ilandı. Bu 20 maddenin 7 sene içinde 11 maddesi gerçekleştirildi. Geriye 9 madde kaldı. Vatandaşlarım benim yayınladığım talepleri okudukları zaman bana oy vereceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

Şansının seçimlerde yüksek olacağını ifade eden Erol, AK Parti'den yüzde 15, diğer partilerden de büyük destek olacağını belirtti.

"VEKİLLER ÇATI ADAY OLARAK BENİ GÖSTERİYORLAR"

Erol, "Beni tanıyan vekiller Kılıçdaroğlu'na 'Eğer çatı aday arıyorsak seçimin kazanmasını istiyorsak adayımız Burhan Erol' diyorlar. Dolayısıyla seçime 2-3 gün kala seçilmeyeceğim konusunda bana imza veren vekiller çekilmemi söylerlerse çekilmeye de razıyım" dedi.

Bir parti kurmanın ve organize etmek çok uzun zaman alacağı için cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğini belirten Erol, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin önündeki 2 yıllık süreçte o kadar çok yapılması gereken şey var ki, bunlardan en önemlisi de Suriye meselesini bölge ve dünya güvenliğini kapsayacak şekilde çözülmesi. Bu açıdan da yeni MİT yasası da çıktı. Cumhurbaşkanlığını yetkileri düşünüldüğünde yurtta sulh dünyada sulhun sağlanması için ya benim Cumhurbaşkanı danışmanı olmam ya da Cumhurbaşkanı olmam gerektiğini düşünüyorum."


2.20140506121155.20140607073720.jpg 
ekran-resmi-2014-05-06-12.14.43.20140607073740.png