BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80

Köşe yazarlığı bir değerdir ama…

Boşuna dememişler “Altının kıymetini sarraf bilir.”

Kamuoyunun olup bitenler hakkında tarafsız, doğruya yakın bilgi ve analizlere ihtiyacı var. Bunun için de her gazetenin olduğu gibi internet medyasının da köşe yazarlığı önem arz ediyor.

Ne yazık ki siteye giriş yapanların birçoğu haber ve reklamdan başlıyor,  bir ihtimal fırsat bulanlar yazarları da tıklayan var tabi.

Arada bir editör kardeşlerim okuma sayılarımı bana gönderiyorlar. Yazılarımın tıklama sayısı çoğunlukla 1000 ile 9000 arasında değişirken geçende “Şehitlere/Şehit yakınlarına minnettarız” başlıklı bir yazımın okuma sayısı en az okunan yazı olup binin dahi altında kalmıştı. Keşke bu ailelerimize olan saygı ve ilgimiz gereği en çok tıklanan yazım olsaydı. Bu yazımda aslında duygusal ifadelerden çok barış huzur adına bir şeyler de dile getirmiştim. Nedense daha çok siyasi yazılara ilgi duyuluyor, o da olsun olmalı ama şahsen bizi ilgilendiren mevzular sanırım daha önemli olsa gerek.

Bir kısım okurlar da dini yazılarıma ilginç ilginç yorumlar yapıyorlar. Yok efendim bunları herkes biliyor, bu konuları artık dile getirme zamanı değildir.

Kardeşlerim ben ne biliyorum, sen ne biliyorsun. Kimi ilim erbabının sözüdür; bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe değer.

Sevgili kardeşlerim bir yazı yazarken acaba yazdığımız doğru mu değil mi?

Kullandığım cümle meramımı ne kadar ifade eder?

Okur bu cümleyi nasıl anlar diye defalarca düşünüyorum. Ya birkaç saat sonra ya bir daha okur ya da üniversite mezunu çocuklarımdan birisine okutuyorum veya ikinci güne bırakarak bir daha kontrol ediyorum.

Malumunuz inter sitesinin her gün yazan tek yazar benim bazen acil bir gündem okursa 6.yazıyı da yazıyorum. Bana bu imkânı veren Özışık kardeşlere teşekkür ederim.

Sitenin editörlerinden Deniz hanım ve Atakan beye de teşekkür ederim. Yazıyı pürdikkat okuyor, düzeltiyor, flaş cümleyi yakalıyorlar. Bu 6 aylık sürede neden yazılarımdan bir kaçı manşete alınmadı orasını merak ediyorum.

Ama beni bu yazıları yazmam konusunda zinde tutan, motivasyonumu yükselten yazımın okuma sayıları ve yazılarıma yapılan yorumlardır.
Yorumların çoğu soyut ve olumsuz, tabi ki okuyucu yorum yapma hakkına sahiptir, ama keşke daha reel yorumlar yapılabilseydi. Özellikle Laiklik konusunda ve Hükümete, Cumhurbaşkanına olan yaklaşımımda moral bozucu yorumlar geliyor.

Malum bir yazarın basındaki varlığı önemlidir, bunu fark eden Basın İlan Kurumu (BİK) yerel gazetelere günlük iki köşe yazısına ek ödeme dahi yapıyor. Çünkü haberler bazen tutarlı bazen tutarsız olabiliyor, burada denge unsuru çoğu kere köşe yazısı oluyor.

Hani bir bakkal şeker, yağ, un da satıyor ama bu mamuller en az kazanç getiren ticaret metasıdır, bununlar temel gıda maddeleri olmasına rağmen satışından daha az kazanıyor, ama madem bakkaldır satmakla yükümlüdür. Şu yok, bu yok diyemez, aynen bunun gibi Köşe yazarlığı da böyle bir şey, site formatında olması gereken önemli bir penceredir. Nitelik bir sitenin köşe yazarlığının olmadığı söyleyebilir misiniz?

Onun için köşe yazarlığı bir değerdir diyorum ama değerini bilene. Boşuna dememişler “Altının kıymetini sarraf bilir.”

Daha  iyi günlere hep beraber.