BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85

Köşe yazarlarını abartmayın!

Bir ara sosyal medyada Yılmaz Özdil’in yazılarını paylaşma hastalığı vardı, bi kahraman ilan edilmediği kalmıştı.

 

Ülkemizde ünlü köşe yazarlarının abartıldığını düşünmem çok yeni değil ama son zamanlarda bu düşüncem çok daha baskın… 

Bir ara sosyal medyada Yılmaz Özdil’in yazılarını paylaşma hastalığı vardı, bi kahraman ilan edilmediği kalmıştı.Kayıtsız şartsız her yazısı ayakta alkışlanıyordu. Ayda belki bir kere nokta atışı yapabilen, ‘’hah işte bu’’ dedirten yazısı varsa kabul edelim diğerleri genel/geçer, sıradan yazılardı…

Ama bizim millet Yozdil’in her yazısını ama istisnasız her boş yazısını da ‘’vay anasını be, yozdil lafı iyi k….muş’’ diyerek paylaşım yapıyordu. (bu arada iyi yazmak, iyi k... anlamında) 

İnanırmısınız, Bu Yozdil hastalığından aramın açıldığı arkadaşlarım dahi vardır benim… 

Yahu bir başını kaldır, internet ortamında yazarları oku, farklı yazarlar farklı analizleri takip et, kafanı kuma gömme,biraz araştır, tek adam bizi yönetecek diye korkuyorsunuz ama hep seçilmiş tek adamların dediklerine inanıyorsunuz, tapıyorsunuz…Uyanın!

Ben Yozdil’in ‘tatile gidiyorum, bir süre ara veriyorum’ diye yazdığı köşe yazısının dahi bir çok kez paylaşıldığını biliyorum, ne diyorsunuz siz…Bu şunu gösteriyor, içeriğe bakmadan, sırf Yozdil yazmış diye paylaşım yapılıyor, e yuh! 

Çok üzgünüm ama Türk halkı, önüne konulan  ve gözüne sokulan ‘’ al bunu okuyacaksın’ denilen yazılar dışına çıkmayı henüz öğrenemedi…

Bir diğer örnek; Ahmet Hakan, ha Ahmet Hakan’ı severim ayrı mevzu ama o da twitter’ın nabzını yoklayarak yazılarını yazıyor ve farklı şeyler söylemiyor. Bizim gün boyunca attığmız tweetleri özet geçiyor. Bakınız dünkü yazısında, 2007 yılında Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili söylediklerini , bugünle karşılaştırıyor. dün böyle söylemiştin, bugün başka, ‘dün dündür, bugün bugündür’mü diyeceksin diyor. Sıradan bir twitter fenomeni sorusu bu. İnternet haber siteleri de bu soru sorma zekasını devleştirip, Ahmet Hakan’a Einstein muamelesi yapıp, ‘Erdoğan’a zor soru’ diye yayınlamışlar. Okuyanda ‘vaaay şimdi Erdoğan korkmasın ama titresin’ bakalım nasıl cevaplayacak…yahu geçiniz güselim geçiniz…

Yemin ediyorum İnternethaber köşe yazarlarını okuyun daha çok aydınlanırsınız.

 

Emine hanım Çankaya köşkünü beğenmemiş

 

Soğuk ve kasvetli bulmuş. Sosyal medyada rahat durmamış tabii bu haber üzerine, ‘’ee haklı kadın buckingham sarayında büyüdü’’ türü nağmeler yükselmiş, Erdoğan ve ailesinin bundan yirmi sene önce çektirdikleri fotoğraflar ortaya dökülmüş, Ahmet Hakan’ın Erdoğan’a sorduğu, dün böyle demiştin, bugün bakalım ne diyeceksin zırvasınının halk versiyonu diyeyim siz de anlayın işte, herkes çok zeki ve çevik, sıkıntı yok. 

Yahu insanlar değişir, kimse 20 sene önceki gibi kalmaz, fikirler değişir, görüşler değişir, saflar da değişir, çıkarın artık at gözlüğünüzü ve şunu bilin ki, bu aşağılamlarla sadece kendimizi tüketiriz. Diğer taraftan, vatandaşlık görevini yapma, tatilininden ödün verip sandığa gitme, sonra, aynen eskisi gibi karşıtlığa, tatavaya, isyana devam et. Hepiniz geçersiz ve hepiniz hükümsüzsünüz. mümkünse susun, oturun ve asla konuşmayın. 

Aslında ben de zaman zaman neyi savunduğumu tam olarak bilemiyorum, çünkü sizler çok kaotiksiniz.

 

İsviçre Milletvekili görevden alındı

 

İsviçre Yeşillerden milletvekili Geri Müller, sanal ortamda tanıştığı 21 yaşındaki kadına çıplak selfie gönderdiği iddiası üzerine görevden alındı. Müller, İddiaya göre çıplak çekilen selfieleri iş saatlerinde çekip gönderiyor. Olay henüz netleşmedi, araştırma sürecinde ama Sayın Müller, ekranlara çıkıp, ‘’günah işleme özgürlüğümü kullandım’’ dese ne dersiniz görevine geri dönebilir mi(!)? (Sayın Külünk’e selamlar)