BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13

Köşe yazarları zinhar Müslüman olacak!

Bu suni gündemleri yazmayarak siz de bu aldanmama sürecine dahil olacak mısınız?

Ahmet Hakan, dün yayınlanan ‘’Tek adam içkiyi belirliyor’’ (aslında birinci adam derler ona) başlıklı köşe yazısının son bölümünde okuyucusuna sesleniyor; eğer bizler bu suni gündemlerin dalgasına kapılıp asıl gündemi kaçırmazsak, ‘’İşte biz ogün uyanmış oluruz’’ diyor.(uyanışa çağırıyor ahaliyi)

Öncesinde söylenmemişi söylediğin, birçok kişiyi uyandırdığın (!) için merci ama bu suni gündemler olmasa, elinizin altında Azizzzz twitter olmasa, bu kadar yazı konusu nasıl çıkacak, pastanın kreması veya içindekine rağmen muazzam hediye paketleri misali, okuyucunuzu tam hedeften vuran süslü ironilerinizi nasıl okuyacağız, Azizim. Ahmet Hakanım?

Hakikaten bunu göze alıyor musunuz?

Bu suni gündemleri yazmayarak siz de bu aldanmama sürecine dahil olacak mısınız?

Ben kendi adıma sözver(e)miyorum…(!)

Hafta sonu; içinde ‘’ayran’’ geçen hiçbir cümleyi okumamaya karar vermeme rağmen, bakın ‘ayran’ odaklı bir yazı yazmaya mecbur hissediyorum kendimi, böyle oluyor işte istemeden, görev bilinciyle… (!)

Mesela, Sayın başbakanımız, yine suni gündem yaratmak sevdasıyla karşımıza çıksa; atıyorum, fantezi bu ya; ‘’ hiçbir köşe yazarımız başka bir dine mensupolmayacak, müslüman olacak, zinhar sünnetli olacak’’ dese, siz de, köşenizden, o kıvrak ve çapraz zekanızı devreye sokup bize madde madde, (stil bu ya) başbakanın bu söylemlerini hedef alan ama son derece dengeli, son derece dikkatli teşbihlerinizle bize seslenmeyecek misiniz?

Ben cevap vereyim; zinhar!

Türk basınında gördüğüm en çarpıcı nokta, tüm şöhretli yazarlar (istisnalar var tabii) (büyük demiyorum şöhretli) dahil, suni gündeme ait ironik cümleler kurmak, okuyucunun kafasını karıştırmak…

Lafım Ahmet Hakan’a değil aslında, (konu mankeni diyelim) en son kendisinin yazısını okumamdan yola çıkarak bu düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Lafım suni gündem topunu havada yakalayan tüm yazarlarımıza…

Halk, içinde köşe yazarlarıyla birlikte belki bu yapay gündemlerin rüzgarına kapılabilir ama önemli olan devletin suni bazı şeylerin oyununa gelmemesi ve yapaylıkları kavrayabilmesidir. Bunu becerebiliyor mu? Emin değiliz…

Diğer taraftan;

Baharı kutladığımız şu günlerde, hazır bu haleti_ruhiye ile Yozdil’in rakıyı baz alıp,’’rakı/balık/ayvalık’’ tarzında bir yazı yazacağını her şeyin üstüne yemin ederim biliyordum. Tarz bu ya!

Rakı; Nezakettir/zerafettir/adabımuaşerettir diyor yozdil ama fazla kaçırırsan özüne dönersin diyor… Okuyun okuyun Pazar yazısını okuyun yozdilin,…

Bakınız; İnternerhaber düğer ülkelerde ki milli içecekleri açıklamış.

Size birkaç örnek vermek istiyorum; İngiltere; sütlü çay/İspanya chufa denilen yer bademinden üretilen bir içecek/İrlanda’nın kahvaltı çayı, diğer ismiyle; breakfest the/ Kenya; chai(tarçınlı sütlü çay)/Hırvatistan; meyveli şerbet ve mineralli su/ Bulgaristan; boza/ İtalya espresso/Fas; nane çayı.

Gördüğünüz gibi, bir çok ülkenin milli içeceği var ve hepsi alkolsüz.,

Eeeee bizim neden olmasın?

Başbakanımız bu boşluğu görmüş olacak ki; bu kadar kaotik bir ortam içinde dahi , parantez içinde milli içeceğimizi açıklayarak, bu sorunu da gidermiş oldu.

Darısı yeni çılgın gündemlere…bakalım şöhretli yazarlarımız,suni gündemlerin dalgasına kapılacaklar mı? Sizin için takipteyim…

Şarkı söylediyse münafık mı?

Hollanda’da türbanlı kızımız, katıldığı yarışmada, buraya neden katıldın sorusuna;

“Ön yargıları yıkmak için katıldım, ben özgür biriyim ve istediğimi yapabiliyorum bunu kanıtlamak için katıldım” diye cevap vermiş.

Bu haberin altına gelen yorumları korku filmi izler gibi ellerimi yüzüme kapayıp, parmak aralarımdan okumaya çalıştım. Bir Müslüman kadının şarkı söylemesi caiz değildirden, taaaa münafık noktasına gelen acımasız yorumlar…

Bu yorumları Hollanda’da ki, yarışma da jüride bulunanlar okusa acaba nasıl bir tablo çıkar ortaya? Ya da Hollanda basınında çıksa bu yorumlar…?

Bu türbanlı kızımızın; "ben özgür biriyim, istediğimi yapabiliyorum’’ mesajında kendi kafasında ki özgürlük anlayışı nedir bilemiyorum ama, merak etmeyin Avrupa’dakiler, Müslüman kızlarında ne kadar özgür olabildiklerini çok iyi biliyorlar.

Hollanda’da yarışmacı türbanlı kızımıza sesleniyorum; İş sadece başı örtmek değil. Ve, önyargılar bu şekilde kırılacak olsaydı, inan şu an da İslamofobi diye bir şey kalmazdı, dimi?