BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

Korucu cinayetiyle ilgili şoke eden gerçek!

Van'ın Erciş İlçesi'nde geçici köy korucusu Abdulbari Gül, silahla vurularak öldürüldü.

Abone ol

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Ağrı ili Diyadin İlçesi Atadamar Köyü nüfusuna kayıtlı olup geçici köy koruculuğu yapan ve ilimiz Erciş İlçesi'nde ikamet eden 1965 doğumlu Abdulbari Gül, Erciş İlçe merkezinde 25.05.2015 Pazartesi günü saat 10.40 sıralarında kasaplar çarşısında kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili tahkikata başlanmıştır."

KÖY KORUCUSUNU ÖLDÜREN KİŞİ BELİRLENDİ

Van’ın Erciş İlçesi’nde geçici köy korucusu Abdulbari Gül’ü silahla vurararak öldüren kişinin kimliğinin belirlendiği belirtildi. Van Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gül’e silahlı saldırıda bulunan S.C’nin 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde aktif olarak yer aldığı ve bu suçtan dolayı da tutuklandığı belirtildi. Açık kimliği verilmeyen S.C’nin, Mobese görüntüleri ve çevrede bulunan işyerlerine ait kameraların incelenmesi sonucu belirlendiği belirtilerek şu açıklama yapıldı:

"25.05.2015 tarihinde ilimiz Erciş ilçesi Kasaplar Çarşısı’nda, Ağrı ili Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde GKK olarak görev yapan Abdülbari GÜL uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Devamında yapılan çalışmalarda; Mobese görüntüleri ve çevrede bulunan işyerlerine ait kamera incelemelerinde söz konusu saldırının S.C. isimli bölücü örgüt mensubu tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Adı geçen örgüt mensubunun 6-7 Ekim 2014 tarihinde Erciş ilçesinde meydana gelen Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde aktif olarak yer aldığı ve bu suçlarından dolayı 05.11.2014 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, 06.01.2015 tarihinde cezaevinden tahliye olduğu ve hakkında adli kontrol kararı bulunduğu kayıtların tetkikinden anlaşılmıştır. Şüpheli örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik çalışmalara ve adli tahkikata devam edilmektedir. Kamuoyuna duyurulur."