BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

Korkutan Suriye açıklaması! Sonuna kadar gideceğiz

SURİYE 'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. İdlib için korkulan oluyor. Suriye Dışişleri Bakanı Walid el Muallim, Suriye ordusunun muhaliflerin elinde olan kuzey vilayeti İdlib'de "sonuna kadar gideceğini" ve hükümetin ana hedefinin Cihatçı Nusra militanları olduğunu söyledi.

Abone ol

Muallim dün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, "Suriye'nin yeni bir askeri saldırıda kimyasal silah kullanmayacağını ve bu tür silahlara sahip olmadığını söyledi. Bakan, hükümetin operasyonda sivil ölümlerine engel olmak için çaba göstereceğini de belirtti.

Bu arada dün Moskova'da açıklama yapan Rusya hükümet sözcüsü Dmitry Peskov, İdlib'in bir "isyancı yuvası" olduğunu söyledi ve bu soruna karşı harekete geçemeden durmanın kötü bir seçenek olduğunu belirtti. Bir telekonferansta gazetecilerin Rusya'nın Akdeniz'de yapmayı planladığı deniz tatbikatı hakkındaki sorusunu yanıtlayan Peskov, Suriye'deki zor durum nedeniyle bu tatbikatın gerekli olduğunu savundu.

BM'DEN DÜNYAYA UYARI: KUSURSUZ BİR FIRTINA YAKLAŞMAKTA: Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin İdlib kentinde olası bir askeri çatışmanın önüne geçilmesi için Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'a daha fazla zaman verilmesi çağrısında bulundu. Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin İdlib kentinde "kusursuz bir fırtınanın" yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu.

MUHTEMEL BİR ÇATIŞMA OLABİLİR: Bölgede yaşanan askeri hareketliliğe dikkati çeken Mistura, buradaki yaklaşan muhtemel bir çatışmanın Suriye'nin sınırlarının dışına taşma potansiyeli olduğuna işaret etti. Mistura, İdlib'de 2,9 milyon sivilin yaşandığını, bunların 1,4 milyonunun zaten en az bir kez yerinden edildiğini, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin 2,1 milyonunun insani yardımlarla yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Esad'ın gözünü diktiği İdlib diken üstünde Mehmetçik alarmda