BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Korkutan iddia: Azılı saldırgan Türkiye'ye kaçtı!

Tayland polisi, Bangkok'taki tapınak saldırısının baş şüphelisinin Türkiye'ye kaçtığını iddia etti.

Abone ol

Tayland polisi, 17 Ağustos'ta meydana gelen ve 20 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan tapınak saldırısının baş şüphelisinin Türkiye'ye kaçtığını ileri sürdü.

Associated Press'in "son dakika gelişmesi" olarak verdiği haberde,  "saldırının ana şüphelilerinden biri olduğu" belirtilen, Çin pasaportu taşıyan Abdureheman Abudusataer'in Türkiye'ye kaçtığı iddia edildi.

ABU DABİ ÜZERİNDEN İSTANBUL'A GELMİŞ OLABİLİR!

Haberde yer alan bilgilere göre, polis sözcüsü Prawut Thavornsiri tarafından yapılan açıklamada, "Tayland polisi ve Bangladeşli yetkililerce elde edilen bilgilerin, söz konusu şahsın 30 Ağustos'ta Bangladeş'ten ayrılıp, Delhi ve Abu Dabi üzerinden İstanbul'a gittiğini gösterdiği" belirtildi.

TAYLAND'DAKİ TAPINAK SALDIRISINDA NE OLMUŞTU?

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, 17 Ağustos Pazartesi günü, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 120 kişi de yaralanmıştı.

bangkok-tapinak-saldirisi-turkiyeye-kacti.jpg 

Saldırının ardından güvenlik kameralarından tespit edilen bir şüphelinin robot resmi dağıtılmış, şüpheli "kimliği belirlenemeyen bir yabancı" şeklinde nitelendirilmişti.

bangkok-saldirisi.jpg