BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL

Korkunç rakam! PKK Şırnak'ta 27 cami yıktı 70 camiye hasar verdi

Terör örgütü PKK din ve cami düşmanlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta bölücü terör örgütünün 27 camiyi yıktığını, 70 camiye de hasar verdiğini açıkladı.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'nın din ve dini kurumlara olan düşmanlığı ve kini bir kez daha gözler önüne serildi. PKK'nın Şırnak genelinde 27 camiyi yıktığı, 70 camiye de zarar verdiği ortaya çıktı.

Şırnak'ta Geylani Camisi'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütünün 27 camiyi yıktığını, 70 camiyi de hasarlı hale getirdiğini söyledi.

"Bunların kutsalları yok diyen Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

- Şırnak'ta az önce valimiz de söyledi, 27 tane cami yıktılar. 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler. Bu ne demek oluyor? Müslümanın mabedi yıkılır mı kardeşim? Bizim dinimizde, töremizde bu var mı?

- Bu alçak PKK terör örgütü insanları, masum insanları, askeri, polisi, korucuyu, önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor. Çünkü bunlar talimat aldıkları efendilerinin dediklerini yapıyor. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ülkemize, çocuklarımıza, geleceklerimize sahip çıkalım. 

Başbakan Binali Yıldırım sınırda!Başbakan Binali Yıldırım sınırda!Başbakan Binali Yıldırım sınırda!Başbakan Binali Yıldırım sınırda!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

14 BİN KONUT HASARIL HALE GELDİ!

- Şırnak'la birleşen 4 tünelli yolu da önümüzdeki sene açıyoruz. Terör örgütüne rağmen inatla bu yolu da bitiriyoruz. İki yıldan beri mücadelemiz devam ediyor.

- Şırnak merkezde bu alçak PKK terör örgütü ne yapmış? Hafızalarınızı yoklayın. Hasarlı konut sayısı 14 bin 166. 34 bin konutu az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık? Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak'ı barımıza basmaktır. 

- Şırnak'a 15 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Tabii ki yapacağız. Çünkü Şırnak, burada Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği, beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor, 'Ben buradayım' diyor.

ANCAK ŞEYTANI MEMNUN EDERLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ da PKK'nın 27 camiyi yıktığını, 70 camiye de hasar verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Kim yaptı bunları, Allah'ını tanımayan, tanıyorsa bile onun emirlerine uymayan, onun evine göz diken, orada terör yapanlar. Ancak şeytanı memnun ederler. Başka kimsenin rızasını kazanamazlar. Mabetlerimize kimin eli uzanırsa o eli kırmak hepimizin namus borcudur, şeref borcudur."