BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
DÜNYA

Korkunç kaza: Uçak ve helikopter çarpıştı; evin üzerine düştü!

İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Buckinghamshire bölgesinde bir uçak ile helikopter çarpıştı. Çarpışma sonrası ölen ya da yaralananlara ilişkin bir bilgi verilmedi.

İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Buckinghamshire bölgesinde hafif bir uçak ile bir helikopterin havada çarpıştığı bildirildi. Olay yerine acil sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, kazada ölü veya yaralı olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi. Uçak ve helikopterin enkazının bir evin üzerine düştüğü belirtildi. Olayda çok sayıda kişinin zarar görmüş olabileceğinden endişe ediliyor.

İngiliz gazetelerinin haberlerine göre, Buckinghamshire'daki tarihi Waddesdon Malikanesi'nin yakınlarında meydana gelen çarpışmada büyük bir patlama sesi duyuldu. Polis, yerel saatle 12:00 sıralarında meydana gelen çarpışmada, her ikisinin de sivil olduğu belirtilen uçak ve helikopterin düştüğünü, sağlık ve kurtarma ekiplerinin de çarpışmanın hemen ardından bölgeye ulaştığını açıkladı.

Buckinghamshire’daki bu malikanenin, meşhur Rotschild ailesine ait olduğu ve bugün bu mekanda bir Noel pazarının düzenlendiği belirtildi.

BBC'ye konuşan bir polis yetkilisi de, olay yerinin yakınlarındaki Aylesbury, Haddenham, Oxfordshire and Berkshire kasabalarından yangın, sağlık ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını, önceliğin yaşamların kurtarılması olduğunu söyledi.

Habere göre, uçak ve helikopter, olay yerine 32 kilometre uzaklıktaki, daha çok eğitim uçuşları için kullanılan Wycombe Hava Alanı'ndan havalandı.

Sitene Ekle