BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.241,56

Korku ve zafer

Türkiye Afrin ve Mümbiç operasyonunu başarıyla tamamlayarak Ortadoğu'ya demir bir yumruk gibi inecek.

Önceki gün tesadüf eseri üst düzey bir TSK mensubu ile karşılaştım. Ayaküstü hoş beşten sonra çektik birer iskemle, başladık sohbete...

Haliyle ilk sorum Afrin Operasyonu oldu.

Paşa, sağ elini göğüs hizasında yaparak, "Bu operasyonu başarıyla sonlandırırsak, kırk yıldır süregelen terörün belini ilk kez tam anlamıyla kırmış olacağız. Ve bu millet evlatlarına inansın. Başaracağız!" dedi.

"İyi de ordunun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası zayıfladığını söyleyenler var" dedim.

"İçimizdeki hainler temizlenince o bir avuç vatanseverle neler yapılır neler!" dedi ve ekledi:

"Bak işte. Polisin ve askerin içindeki hainler temizlenince PKK'nın, Fötö'nün, Daiş'in ve diğer taşeron örgütlerin ne hale geldiğini gördük!"

Laf döndü dolaştı Erdoğan'a geldi.

"Bak samimi bir şey söyleyeyim mi" dedi ve anlatmaya başladı:

"Hayatım boyunca Erdoğan'a oy vermedim. Ama be kardeşim bu adam düşmanını bile kendine hayran bırakacak kadar yürekli biri. Baksana ABD'ye neler söylüyor. 'Ya o bayrağınızı indirin, ya da direklerini size iade ederiz' diyor. Sevmeyiz, oy vermeyiz ama yiğidin hakkı yiğide. 

Sadece ABD değil.

Almanya ilişkileri düzeltmek için kırk takla atıyor. Rusya, Fransa, İngiltere, Çin, Japonya ve diğer dev ülkeler artık Türkiye bu duruma ne diyecek diye ağzımızın içine bakıyor. Bunlar rüyalarımıza bile sığmayacak devasa şeyler kabul edelim artık!"

Paşa bunları söyledikten bir kaç saat sonra ABD'den ardı ardına açıklamalar gelmeye başladı. 

Önce, "Biz Afrin'deki Kürt birliklerini desteklemiyoruz" dediler. Hemen ardından, "Kürt sınır ordusu kurmaktan vazgeçtik" açıklaması geldi. 

Bu açıklamalar, "Amerika ile savaşa giriyoruz. Yandık, bittik, mahvolduk" diyerek topluma korku pompalayan yazar çizer takımının nasıl da zoruna gitmiş, anlatamam!

Yani neredeyse karalar bağlayacak namussuzlar!

Niyesi belli...

"Hep esip gürlüyorsun. Sen kim Amerika'ya geri adım attırmak kim? Amerikan bayrağı orada oldukça hiç bir şey yapamazsın!" diye sözümona Erdoğan'ın kararlılığını 'ti'ye alıyorlardı. Dersin ki Erdoğan Amerikan bayraklarının dalgalandığı direkleri alıp...

Neyse, ağzımı bozmayayım şimdi durduk yere...

Amerika'nın, "Sınırda Kürt terör ordusu kurmaktan vazgeçtik" söylemi Türkiye'ye geri adım attırmayacak bundan sonra. Ok kirişten fırladı bir kere. Defalarca, "Yardım yapmayacağız" diyen ama 4 bin tır yardım gönderen ABD'ye güven olmayacağını öğrendik.

Gireceğiz dediysek, gireceğiz!

Hep soruyorlar, "Neden haber veriliyor. Neden 'Gireceğiz' diye anons ediliyor" diye... 

Sebebi çok basit.

Bu ordu peygamber ocağının ordusudur. Merttir, dürüsttür. Kahpelik yapmaz, savunmasız ve arkadan vurmaz. Savunmasını almış, hazırlıklarını yapmış bir düşman görmek ister karşısında...

Sebebi bu işte!..

Amerika'sı, şusu busu umurumda olmaz.

Zira herkesin zafere inancı, yüreği ve imanı ölçüsündedir. Bakınız, tarihe not düşmek adına söylüyorum.

Türkiye Afrin ve Mümbiç operasyonunu başarıyla tamamlayarak Ortadoğu'ya demir bir yumruk gibi inecek. 

Ve Türkiye açısından terörün olmadığı, barbar ve terörist ülkelerinin operasyon yapmaya cüret edemeyeceği yeni bir çağ başlatacak. 

Altın bir çağ!...