BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,85
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak!

Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak? Körfez Köprüsü ne zaman açılıyor? İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen ve İzmir'le İstanbul arasını 3,5 saate indirmesi hedeflenen köprüde sona gelindi. İşte tüm detaylar...

Abone ol

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirmesi hedeflenen Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak sorusunun cevabı ve köprünün teknik özellikleriyle ilgili tüm bilgiler haberimizde...

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU KATILACAK

İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.

körfez köprüsü geçiş ücreti ne kadar

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

Montaj çalışmalarının ay sonunda tamamlanması, üst yapı imalatları (izolasyon ve asfalt yapılması) ve diğer imalatların bitirilmesiyle 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprünün mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜNÜN GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti 120 TL olacak.

PROJENİN EN BÜYÜK AYAĞINI OLUŞTURUYOR

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirmesi hedeflenen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturuyor.

GENİŞLİĞİ 35 METRE

35 metre 93 santim genişliğinde 113 tabliyenin montajı tamamlanırken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü oldu. Köprünün ayaklarının bulunduğu Kocaeli Dilovası ile Yalova Hersek Burnu'nda bulunan şantiyelerde hummalı çalışmalar devam ederken, köprünün Mayıs ayında ulaşıma açılması planlanıyor.

BİR HİZMET ŞERİDİ BULUNACAK

Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3'er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak.

YAP-İŞLET-DEVRET

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.

DÜNYADA DÖRDÜNCÜ

252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprünün, kuzey ve güney ankraj bloklarının yüzde 99,5'i tamamlandı.

ERDOĞAN'IN HELİKOPTERİNDEN ÇEKİLDİ

Öte yandan Erdoğan'ın helikopterinden çekilen bir fotoğraf da, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı tarafından paylaşıldı.