BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  MAGAZİN

Kore’nin Ajdar’ı dünyayı salladı!

Güney Koreli rapçi PSY’nin “Gangnam Style” isimli şarkısı 2012 yılına damgasını vurdu

Abone ol

Şarkının klibi YouTube’ta 152 milyon tık alırken, dünyaca ünlü TV kanalları PSY’yi ekrana çıkarma yarışında.

Şu sıralar tüm dünyada Güney Koreli rapçi PSY konuşuluyor. Ülkesinde müzikal anlamda varlık gösteremeyen ancak dansı ve klibiyle milyonları ekran başına kilitleyen PSY’nin “Gangnam Style” adlı şarkısı tıklanma rekoru kırıyor.

Sadece Güney Kore’de değil, tüm dünyada şarkının 152 milyondan fazla tık alan klibinin yüzlerce benzeri çekilmiş durumda. PSY’yi dünya çapında şöhrete ulaştıran ise ilginç dansı.

Bu arada ülkemizdeki müzik otoritelerinin Ajdar’a bakış açısı neyse Güney Kore’de de müzik adamları PSY’ye o gözle bakıyor. PSY’nin müzikal anlamda hiçbir özelliğinin bulunmadığını belirten otoriteler, ünlü rapçiyi yerin dibine sokacak çok ağır eleştiriler yapıyor. Bütün bunlara rağmen, PSY’nin ünü dalga dalga yayılmaya devam ediyor.
Kore'nin Ajdar'ı dünyayı salladı!

Sektörü hareketlendirdi

Güney Kore’de pop endüstrisi ülke ekonomisi açısından çok önemli. Sektör ekonomiye sağladığı büyük katkı nedeniyle 2002 yılından beri devlet tarafından da destekleniyor. PSY’ye de devletin büyük destek verdiği öne sürülüyor. Mayıs ayında Güney Kore pop müzik endüstrisi 4.2 milyar dolarlık bir kazanç sağladı.

Paylaşılamıyor

İlginç dansı, giyim tarzıyla büyük ilgi çeken PSY, ünlü televizyoncuları da peşinden koşturuyor.

“The Ellen DeGeneres Show” programına katılan ünlü rapçi, programın konuğu Britney Spears ve Ellen DeGeneres’e fenomen olan Gangnam Style figürlerini öğretti. “Gangnam Style” şarkısında birlikte dans eden 3’lü izleyicileri kahkahalara boğdu.

Türkiye’deki tek rakibi Ajdar!

PSY ülkemizde de tanınmaya başladı. Türk twitter kullanıcıları Güney Koreli rapçiyi Ajdar’a benzeterek “Ajdar’ı zor geçer” esprisi yapıyor. Ajdar, “Çikita Muz” şarkısıyla YouTube’da 25 milyondan fazla tıklanma sayısıyla bir rekoru elinde bulunduruyor.