BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Koreliler Sinop'a çıkartma yaptı!

Güney Kore Büyükelçiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Tarihi Sinop Cezaevi'nde bir festival gerçekleştirildi.

Abone ol

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Tarihi Sinop Cezaevi'nde 'Karadeniz-Kore Kültür Festivali' düzenlendi.

Kore Savaşı'nın 60. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Karadeniz Kore Kültür Festivali'ne; Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Vali M. Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Baki Ergül, Kore ve Kıbrıs gazileri ile çok sayıda davetli katıldı. Festival kapsamında ilk olarak davetlilere geleneksel Güney Kore yemekleri ikram edildi.

Kore mutfağının farklı lezzetlerini yansıtan onlarca çeşit yemek davetlilerin büyük beğenisi topladı. Kore mutfağının yanında müziği ve milli sporu olan tekvando gösterilerinin de yer aldığı festivalde muhabirlerin sorularını yanıtlayan Güney Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Kore'nin Türkiye'yi asla unutmadığını söyledi. Jae Hyun Bae, "Bu yıl Türk askerlerinin Kore savaşına katılmalarının 60. yılı münasebetiyle buradayız. Kore gazilerine teşekkür etmek istiyoruz. Bu vesileyle Kore kültürünü tanıtmak istiyoruz. Kore ve Türkiye, Kore Savaşı'ndan sonra kan kardeşi oldu" dedi.

Bu arada festivalin yapıldığı Tarihi Cezaevi önünde pankart açan Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Sinop'ta yapılması düşünülen nükleer enerji santraliyle ilgili görüşmelerde bulunan Güney Koreli şirketi protesto etti. Bazı NKP üyelerinin ellerinde pankartlarla festivalin yapıldığı tarihi cezaevine girmek istemesi üzerine polis göstericileri içeriye almadı. Bu sırada kısa süreli arbede yaşandı.