BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koray Aydın'dan Bahçeli'ye gözdağı!

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın kongre öncesi Türkiye'yi karış karış geziyor. Bu kez Konya'daydı. 4 Kasımda yapılacak genel kurulda genel başkanlık koltuğuna oturursa yapacağı ilk şeyi açıkladı: "Tandoğan Meydanı'na 1 milyon kişi toplayacağım."

Abone ol

Nesrin Yılmaz/ ANKARA- MHP'de kongre yarışı kızışıyor! Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP Genel Merkezi'nin kongrelerde en ağır yenilgiyi aldığı Konya'yı ziyaret etti. Şehir merkezine bin araçlık bir konvoyla giriş yapan Aydın, Bahçeli'ye gözdağı vererek Tandoğan'da 1 milyon kişi toplayacağını iddia etti.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın Mevlana'nın şehrinde, hoşgörünün başkenti Konya'da binlerce partili tarafından karşılandı. Aydın'ın bulunduğu araca şehir merkezine kadar bin 178 araçlık konvoy eşlik etti. Aydın esnafla,halkla tokalaştı. Konya sokaklarında dolaştı. Yoğun ilgi gördü.

screen-shot-2012-10-07-at-10.00.03-am.png

KONYA TEŞKİLATINDAN TAM DESTEK

"Başbakan Aydın" sloganları eşliğinde girdi konuşmasını yapacağı salona Koray Aydın. İlk sözü MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya aldı. Tüm Konya delegelerinin Aydın'ı destekleyeceğini açıkladı, "Bu davanın temelinde Bilge Kaan'ın öğüdü, Dede Korkut'un nasihatleri, Mevlana'nın hoşgörüsü, şehitlerin cesareti, Atatürk'ün liderliği, Bağbuğ'un çağrısı var. Bu davanın temelinde Allah, peygamber sevgisi var. Ne mutlu Türküm diyene sözünü dağa taşa yazacağız. Konya herr şeyiyle Koray Aydın'ın yanındadır" dedi.

BUGÜN SEÇİM OLSA KAZANIRIZ

Koray Aydın da yaratacakları değişimin farkında olduklarını, halkın desteğinden emin olduklarını belirtti. Çok iddialı konuştu: "Genel başkanlığımda hedefimiz muhalefet değil, iktidar. Bugün seçim olsa kazanırız."

Koray Aydın partililerden,delegelerden kapı kapı dolaşmalarını istedi. "İktidar için çalışmanız gerekiyor. Halkla birlikte hareket edip onların sorunlarıyla ilgilenmeniz, beklentilerini dinlemeniz gerekiyor. Bu büyük bir görev ve ben başaracağınıza inanıyorum" dedi.

screen-shot-2012-10-07-at-10.03.02-am.png

BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ

Neden genel başkan adayı olduğunu açıklarken isim vermeden Bahçeli'yi hedef aldı. MHP liderini görevini yapmamakla suçladı. "Benim MHP Genel Başkanlığı'na aday olmam öyle tesadüfen, birden bire ortaya çıkmış bir karar değildir. MHP'nin şu andaki muhalefeti sessiz, içine kapanık bir yapıyı gün yüzüne çıkardı. Muhalefet yapılmıyor. Türkiye'nin ve MHP'nin içinde bulunduğu şartları dikkate alarak, takım arkadaşlarımızla bir çıkış yolu bulabilir miyiz diye istişareler yaptık ve bir yol haritası belirledik. Bizi eski MHP misyonuna kavuşturacak kutlu yürüyüşü başlattık" dedi.

AKP MİLLETİ AYAKTA UYUTUYOR

En sert cümleleri iktidara yönelikti. "AK Parti sinsi bir plan içinde. Milleti uyuşturarak, sinir uçlarıyla oynayarak, sindirerek, sinsi bir planla hedeflerine adım adım ilerliyorlar. Kendi anayasalarını çıkarmak için gerekirse CHP ve BDP ile masaya oturacaklar. Peki biz ne yapacağız? Eğer bu görev 4 Kasım'da bana nasip olursa bütün kadrolarımızla sahaya ineceğiz, Türk milleti ile kucaklaşacağız, bir milleti biz uyandıracağız. Ekonomi iflas etmiş durumda, fakir fukara edebiyatı yaparak bu milleti kandırdınız, dini inançlarıyla oynadınız, milleti daha da fakirleştirirken kendi zenginlerinizi yarattınız, iktidara geldiğimizde size anladığınız dilden cevap vereceğiz."

"AKP ABD'NİN KUKLASI"

Hükümetin Suriye politikasına ayrı bir yer ayırı konuşmasında. Direk Başbakan'a seslendi. "Sayın Başbakan, orada akan kan senin eline de bulaştı, milleti ayakta uyutuyorsun ama bizi kandıramazsın, değer mi Amerika için kukla olmaya? Suriye bataklığında debelenip gideceksiniz, Gönüllü olarak Amerika'nın taşeronluğuna soyundunuz, uçağın düşer sesin çıkmaz, geminde dokuz kişiyi öldürürler sesin çıkmaz seni gidi one minute'cu seni... Senin her şeyin aldatma üzerine kurulu."

TANDOĞAN'A 1 MİLYON KİŞİ TOPLAYACAĞIZ

MHP'nin bir yol ayrımında olduğunu belirtti Koray Aydın. 4 Kasımdaki kongrede delegelerin bu düşünceyle lider seçmelerini istedi.
"MHP olarak bir karar vermek zorundayız, baş rol oyuncusu mu olacağız yoksa mevcutla yetinen bir parti mi? Bizim hedefimiz iktidar dedik, kini husumeti bir kenara bırakacağız, birlik beraberlik içinde içinde olacağız, her bir ferdimizi kucaklayacağız, adil, güvenilir bir parti olacağız ve bütün milletimize bunu hissettireceğiz, biz 4 Kasım'da bu görevi devralırsak ülkede bir genel seferberlik havası yaratacağız, Allah'ın izniyle Tandoğan'a 1 milyon kişi toplayacağız."

3 MİLYON ÜYE HEDEFİ

Genel Başkan olması halinde Parti'de köklü değişimler hedefliyor Koray Aydın. 'Adaletsiz' dediği tüzüğü değiştirecek, partinin üye sayısı 3 milyona çıkarılacak.

"Şimdiki adaletsiz yapıyı değiştireceğiz, 4 Kasım'dan hemen sonra tüzük çalıştayıyla antidemokratik maddeleri çöpe atacağız, tabanını ezen değil tabanına güvenen bir parti olacağız, ülküsünü ortaya çıkaran bir anlayış geliştireceğiz. İsteyen herkes partimize üye olabilecek, üyelikleri internet ortamından da yapacağız."

ADAYLARI ÜYELER BELİRLEYECEK

"Partimize seçilecek herkesi bu üyeler belirleyecek, benim yalnızca yüzde 6 kontenjanım olacak, bu millet kimi görmek istiyorsa seçimlerde o kişi seçilecek, bu benim şeref sözümdür, kendine güvenen siyasetçi bunu yapar, koltuk hesabı yapmaz. Biz MHP'Yİ Türkiye'nin ve dünyanın en demokratik partisi haline getireceğiz."

HANIMLAR ORDUSU GELİYOR

Üyeler ve delegelerle karşılıklı soru cevap şeklinde basına kapalı bir toplantı da yaptı Koray Aydın. O toplantıda özellikle kadın kollarına ve gençlik kollarına yönelik projelerini anlattı. Kadın kotasının artacağını söyledi, kadınların siyasette daha aktif rol alması için, 'hanımlar ordusu kuracağız' dedi.