BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Koray Aydın kimdir nereli İyi Parti Bahçeli'nin muhalif ismi

Meral Akşener'in yeni partisi İyi bugün resmi olarak kuruldu. İyi partisinde yer alan isimler dikkat çekiyor. Bu isimlerden biri de Koray Aydın. Peki Koray Aydın kimdir aslen nereli eşi kim? Koray Aydın özel hayatı ve biyografisi .

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Koray Aydın. Sosyal medyayı da aktif kullanan isim olan Koray Aydın'ın hayatına gelin yakından bakalım.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, siyasi faaliyetlerini uzun yıllar boyunca MHP çatısı altında yürütmüş, partide genel sekreterlik görevinde bulunmuş bir isim. 2012'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşısında parti liderliğine adaylığını koydu ancak seçimi kaybetti.

Koray Aydın (5 Aralık 1955, Trabzon, Türkiye), Türk siyasetçi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. 19., 24. ve 25. dönem Trabzon ve 21. dönem Ankara Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. 24. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir. 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. MHP olağan kongresinde MHP Genel Başkanlığı'na aday olmuştur. Koray Aydın bu kongrede 441 oy alarak, Devlet Bahçeli'nin ardından ikinci olmuştur.

2015 SEÇİMLERİNDE SEÇİLEMEDİ

25. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi ve Meclis Başkanvekilliği'ne seçildi.1 Kasim 2015 tarihli secimlerde meclise girememiştir.

Koray Aydın'ın eşi Gönül Aydın, Meral Akşener ile yakın arkadaş. Halil İbrahim, Batuhan ve Konuralp isimli üç çocukları olan Koray Aydın ve Gönül Aydın, beraber siyasi toplantılara da katılıyor.

Meral Akşener 'İyi Parti'yi tanıttı! En büyük sürpriz logo oldu!