BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  GÜNCEL

Kopan parmak tazminatı

İzmir'de bir öğretim üyesi kopan parmağı için alışveriş merkezinden tam 51 bin YTL'lik tazminat alacak!

Abone ol

İzmir’de, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Demet Gürüz’ün, bir restoranda oturduğu sandalyeye sıkışan parmağının ucunun kopması üzerin açtığı 51 bin YTL’lik tazminat davasında bilirkişi işyerini kusurlu buldu.

Prof. Dr. Demet Gürüz, geçen yıl 22 Şubat’ta öğle yemeği için Balçova İlçesi’ndeki Palmiye Alışveriş Merkezi’ne gitti. Yanındaki arkadaşı Doç. Dr. Müge Elden ile birlikte birinci kattaki ortak kullanım alanındaki masalara yöneldi.

Çantasını masaya bıraktıktan sonra iki eliyle tutup öne doğru çekerek düzelttiği sandalyeye oturan Prof. Dr. Gürüz, sandalyenin oturak bölümüyle, oturağın vidalandığı metal aksam arasına sıkışan sağ elinin işaret parmağının ucunun tırnağıyla birlikte koptuğunu gördü. Elini peçeteyle sararak kanamayı durdurmaya çalışan Prof. Gürüz, sandalyenin arasında kalan parmak ucunu da yanına alarak İzmir El ve Mikro Cerrahi Hastanesi’ne geldi. Burada 3.5 saat süren bir operasyon geçiren Prof. Dr. Gürüz’ün parmağının diğer bölümünden doku ve deri alınıp ucuna yamandı. Tırnak kökü de yerine dikildi.

Yaklaşık iki ay elini kullanamayan ve ardından da fizik tedavi gören Prof. Dr. Demet Gürüz alışveriş merkezine karşı 51 bin YTL tazminat istemiyle dava açtı. Hakimin tayin ettiği bilirkişi, raporunda, "Masa ve sandalyelerin bakım ve onarımından sorumlu kişilerin görevini tam yapmaması nedeniyle, alışveriş merkezi yüzde yüz kusurludur. Davacının ise bir kusuru yoktur" denildi. Hakim, davalı alışveriş merkezinin avukatının raporu incelemek üzere süre istemesi nedeniyle davayı 2006 yılı Mayıs ayına erteledi.