BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  GÜNCEL

Kooperatife kumar baskını!

İzmir'de polis tarafından bir kooperatife ait lokale kumar oynatıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Abone ol

Lokalde tombala benzeri taş oyunlarıyla kumar oynandığı ihbarını değerlendiren polis, lokalde bulunan 35 kişi ile 5 personeli gözaltına aldı. Lokalde yapılan aramada tombala aletleri ile LCD ekranlara el konuldu.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Çankaya semti Şair Eşref Bulvarı üzerinde bulunan bir kooperatifte kumar oynatıldığı iddiasıyla baskın düzenledi. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine gerçekleştirildiği öğrenilen operasyonda, insanların para karşılığı oyun oynadığı ileri sürüldü. Lokalde bulunan çeşitli taşlı makineleri gören LCD ekran televizyonları izleyen kişilerin ekranlar aracılığıyla para koyarak oyun oynadığı iddia edildi. Polis ekipleri lokalde bulunan makineler ile LCD ekranlara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla el koydu. Lokalde kumar oynadıkları iddia edilen 35 kişi ile lokalde çalışan 5 kişi gözaltına alındı.

KUMAR DİYE BİR ŞEY YOK

Gözaltına alınan 35 kişi hakkında Kabahatlar Kanunu gereğinde 'kumar oynamak', lokalde çalışan 5 kişi ile ilgili olarak ise 'kumar oynatmak' suçlamasıyla adli işlem yapılacağı öğrenildi. Lokal yetkililerinden Şaban Özgür (47) ise lokalde kumar oynanmadığını, çeşitli şans oyunları oynandığını iddia etti. Özgür, "Biz burada şans oyunları yapıyoruz. Bizim üyelerimiz var burası bir kooperatif. Oyun oynarken ikramiye dağıtıyoruz. Kumar oynatmıyoruz. Şans oyunları tombala, çinko oynuyoruz. Kumar diye bir şey yok" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, söz konusu lokalin daha öncede iki kez kumar oynatıldığı iddiasıyla polisin operasyonuna maruz kaldığı öğrenildi.

Polis yetkilileri, daha önce iki kez kumar oynatıldığı iddiasıyla işlem yapılan mekanın belediye tarafından mühürlenmesi gerektiğini savundu.