YEREL
19 Mart 2010 Cuma 16:280 Yorum595 okunmaKonya'da İsrail'e öfke yağdı
- Haber
Kamil KÖROĞLU-KONYA
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin Gazze’de, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla Şerafettin Cami önünde Cuma namazı sonrası düzenlediği eylemde, İsrail’e tepki yağarken, Müslümanlara birlik olma çağrısında bulunuldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Temsilcisi Hidayet Yılmaz, siyonist İsrail’in işgal devleti Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı Müslümansız bırakarak Yahudileştirmek için zulmünü artırdığını iddia etti. Siyonistlerin 3 yıldır Gazze’ye uyguladığı ambargoya Müslümanların dikkatini çekerek esas amacının Mescidi Aksa’yı yıkmak olduğunu ileri süren Yılmaz, “Ayrıca, çevresindeki Müslüman mahallelerini yıkıp yeni Yahudi yerleşim bölgeleri kurarak Müslümansız bir Mescidi Aksa ve Kudüs düşünmekteler. Buna Müslümanlar olarak asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Mescidi Aksa tüm Müslümanlarındır” dedi.
‘KUDÜSE SAHİP ÇIKMALIYIZ’
Yılmaz, “Siyonist işgalci zalim Netanyahu hükümeti “ulusal tarihi miras “listesine Camilerimize ve kültürel tarihi miraslarımıza Yahudi damgası vurarak İslamın izlerini silmeyi amaçlamaktadır” diyerek, şunları söyledi:
“Bu zulümde İsrail yalnız değil, Amerika ile birliktedir. Amerika, BM ve Nato: Irakta, Afganistan’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce Müslüman kanını akıtmaya devam ederken Filistin ve Kudüs’e çözüm için somut adım atmalarını beklemek akılsızlık olur. Çözüm Türkiye’de, Mısır’da, Suriye’de, Ürdün’de, Lübnan’da, Suud ve tüm Müslüman halkların; Kutsal topraklarımız olan Kudüs’e sahip çıkması, Mescidi Aksa için Mallarını ve canlarını feda etmeye hazır olduğunu her platformda ispat etmeleriyle mümkün olacaktır”
FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK KONVOYU
İHH olarak 18 Aralık 2009’ta Konya’dan yola çıkarak ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’yla İsrail’in acımasızca uyguladığı ambargoyu karadan delerek Gazze’ye ulaştıklarını hatırlatan Yılmaz, soykırımın bitmesi ve Gazze’lilere özgürlük ve umut vermek için 20 Nisan’da denizden Gemilerle ambargoyu delip ‘yalnız değilsiniz’ demeye gideceklerini söyleyerek, vatandaşlardan destek istedi.
‘ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANI’
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ise 95 yıl önce Çanakkale’de işlenen cinayetin bugün Müslüman ülkelerinde işlenmeye devam ettiğini ileri sürdü. Yeryüzünde soykırımın olduğunu iddia eden Güneş, “Bundan 95 yıl önce haçlı zihniyeti Çanakkale’de birleşti ve tek suçu Müslümanım demek olan insanları canice öldürdü. Şimdi bu caniler başta Kudüs’te olmak üzere birçok Müslüman ülke de aynı caniliği devam ettirmekteler” dedi.
Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.












DİĞERBu yolu kullanacaklar dikkat!Yeni Galata Köprüsü, 29 Mayıs'ta 3 saat süreyle araç ve yaya trafiğine kapatılacak
FUTBOLAlanzinho'yu verecek Alper'i alacakGalatasaray'la adı anılmaya başlanan Eskişehirsporlu Alper Potuk'la ilgili Trabzon'dan ilginç bir iddia geldi..
GÜNDEM'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'ye veda ediyorErkan Petekkaya'nın sezon sonunda ayrılacağı açıklamasının ardından bir isim daha diziden ayrılıyor
DİĞERİşte o akıl almaz av sahnesiAvlamak için deve kuşunun peşine düşen çita devekuşunu sinirlendirince işler tersine döndü
GÜNDEMŞimşek'ten 770 bin dolarlık maaş cevabıBakan Şimşek, Bakan olmadan önce Merrill Lynch'ten aldığı yıllık 770 bin dolar maaşla ilgili konuştu.
3.SAYFAKorsan kanununu taksiciler beğenmediTaksiciler Kooperatifi Başkanı Can, düzenlemeyi beklediklerini, yasalaşması durumunda korsan taksiciliğin edeceğini savundu.
DÜNYASuriye'de kanlı cuma!Suriye'de bugün cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilerde ve düzenlenen operasyonlarda 11 kişinin öldüğü bildirildi- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































