BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Konya'da hava fena son dakika yol kapandı

Konya'da kar sebebiyle okullar tatil edilirken gelen son dakika haberlere göre Afyon'a giden yol da kapandı işte Konya'daki hava durumu.

Abone ol

Yoğun kar yağışının etkisine giren Konya'da hava durumu nasıl, meteoroloji son durumu açıkladı. 27 Kasım'da bölge genelinin parçalı çok bulutlu , Konyanın doğusu ile Niğde,Aksaray ve Karaman çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


1.20141127091748.png

2.20141127091756.png

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karaman, Niğde ve Aksaray çevrelerinde hafif kar yağışları beklenmekte olup kar yağışları ile birlikte kuzeyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvetli rüzgar beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün akşam saatlerinde itibaren bölgemiz genelinde kar yağışının etkisini kaybetmesi ile birlikte gece sıcaklıklarının 5-7 derece azalacağı ( -3 °C ila -8 °C ) ve orta , yer yer kuvvetli don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Buzlanma ve don olayı sebebiyle vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir.


KONYA 'da yoğun kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilmesi kararı alınmıştı, meteorolojinin alarm verdiği kentten gelen son dakika haberlere göre Afyon yolu kapandı.

Konya - Afyon yolu kuvvetli kar yağışı ve tipi nedeniyle tamamen ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışıyor.

SÜRÜCÜLER MAHSUR KALDI

Kapanan Konya- Afyon yolunda çok sayıda sürücünün mahsur kaldığı bildiriliyor. Sürücüleri kurtarmak için ekipler seferber oldu.

konya-afyon-yolu-kardan-kapandi.jpg
Konya- Antalya yolunda da ulaşım güçlükle yapılıyor. Dün gece kapanan yol ulaşıma açıldı ancak zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor.

KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR

Meteorolojinin alarm vererek duyurduğu kar yağışı Konya'da bugün de devam ediyor. Yer yer tipi şeklinde etkili olan kar yağışı sebebiyle hava sıcaklığı 0 dereceye düştü.

Bugün Konya'da hava durumu raporlara göre şöyle olacak;

konya-hava-durumu.jpg
KONYA'DA OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı sebebiyle Konya ve ilçelerinde eğitim kesintiye uğradı. Valilik 18 ilçede okulları tatil ettiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

konya-kar-yağişi-okullar-tatil.jpg
TEOG sınavına girecek olanlar ise bu tatil kapsamı dışında bırakıldı. Karın vurduğu konyada çalışan engelli kamu görevlileri ve hamileler de bir gün idari izinli sayıldı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DE TATİL KARARI VERDİ

Konya'da, kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesinde (SÜ) eğitime bir gün ara verildi. SÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba Konya merkez ve çevre ilçelerde üniversiteye bağlı tüm birimlerde eğitim öğretime bir gün ara verildiği, vize sınavlarının ertelendiği belirtildi. 

Açıklamada, Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulunda ise eğitim öğretime devam edeceği ifade edildi.