BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Konuk Başbakan yönünü şaşırdı

Başbakan Erdoğan, Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz’ı resmi törenle karşıladı. Konuk Başbakan yönünü şaşırınca devreye Erdoğan girdi.<br/>Ba...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz’ı resmi törenle karşıladı. Konuk Başbakan yönünü şaşırınca devreye Erdoğan girdi.
Başbakan Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Malezya Başbakanı Rakaz’ı resmi törenle karşıladı. Başbakanlık Merkez bina önünde düzenlenen resmi törende iki ülke milli marşlarının çalışmasının ardından, Malezya Başbakanı Rakaz, tören kıtasını selamladı. Ardından Başbakan Erdoğan ve Malezya Başkanı Rakaz, heyetlerle tokalaştı. Karşılama heyetinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile diğer yetkililer yer aldı.
Erdoğan ve Rakaz Başbakanlık protokol merdivenlerinde gazetecilere poz vermesinin ardından görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan ve konuk Başbakan Rakaz, anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde ise Malezya Başkanı Rakaz onuruna Ankara Palas’ta yemek verecek.

"YÖNÜNÜ ŞAŞIRAN KONUK BAŞBAKANI, ERDOĞAN UYARDI"
İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamlayan konuk Başbakan, tören bitmeden heyetle tokalaşmaya doğru yöneldi. Bu sırada Başbakan Erdoğan, konuk Başbakanı nazik bir şekilde uyardı.
(İHA)