BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Konkordato ilan eden Kaşıbeyaz'ın sahibi: 'En büyük hatamız...'

Borçlarını ödeyemeyince konkordato ilan eden kebapçı zinciri Kaşıbeyaz’ın sahiplerinden Murat Kaşıbeyez, bankaların kendilerine savaş açtığını öne sürdü.

Abone ol

Ünlü restorant zinciri Kaşıbeyaz'ın sahiplerinden Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz, konkordato süreciyle ilgili olarak  ilk kez konuştu.

​Mahkemenin şirketlerin borç ödeme işine hakemlik yapması anlamına gelen konkordatonun iflas anlamına gelmediğini hatırlatan Kaşıbeyaz "İlk hatamızı 2013'te aldığımız 9.5 milyon dolar gibi bir döviz kredisiyle yaşadık. Paritedeki durumun aleyhimize döneceğini aklımıza getirmedik" dedi.

Dolar kredisini TL'ye döndürünce faiz bindirdi
9.5 milyon dolarlık krediyi TL'ye döndürmeleri sonrasında bankaların yüksek oranlı kredi faiziyle karşılaşınca bu rakamın da ister istemez büyüdüğünü dile getiren Kaşıbeyaz şunları söyledi:

— Bu konkordatoyu, firmalarla bankaların savaşı olarak görüyorum. Ne personele ödemediğimiz maaşımız, ne de firmalara borcumuz yok. Bizim sadece bankalarla sıkıntımız var. Bugün yüzde 30-40'larla alınan kredilerle hangi müessese ayakta kalabilir.

Kaşıbeyaz kimin? Ünlü restorantın sahibi konkordato ilan etti

7 ay önce çok para kazanıyoruz diyen inşaat devi konkordato istedi!

Neden konkordato ilan ediyorlar? Hotiç, Beta, Yeşil Kundura...