BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Kongre'de Reis'e söz verdiler

Büyük Birlik Partisi 8. Olağan Kurultayı, Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) 8. Olağan Kurultayı'nda Mustafa Destici 780 oy alarak yeniden genel başkan oldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki kurultayda kayıtlı bin 159 delegeden 801'i oy kullandı. 21 oy geçersiz sayıldı. Tek aday olan Destici, geçerli 780 oyu alarak genel başkanlığa ikinci kez seçildi.

Teşekkür konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Destici, BBP'nin bir siyasi partinin ötesinde; misyonun, duruşun, ideolojinin partisi olduğunu belirterek yürüyüşünde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Kuruluşlarının 19. yılında dost düşman herkesin BBP'nin dürüstlük ve doğruluğundan bahsettiğini kaydeden Destici, milletin iktidarını gerçekleştirene kadar hareketin süreceğini ifade etti.

Teşkilatların daha iyi çalışması için bazı tüzük değişikliklerini yaptıklarını da anımsatan Destici, partinin gençlik kollarının adının ''Alperen Gençlik Kolları'' olarak değiştirildiğine dikkati çekti.

Tüm partililerden çalışmasını isteyen Destici, herkesi harekete destek vermeye çağırdı ve özellikle kadınlardan katılım istedi.

Kırmızı beyaz renklerle süslenen salonda divan arkasında Atatürk, Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Destici'nin dev posterleri yer alıyor. Salon ayrıca ''BBP 19 Yaşında'' yazılı renkli toplarla süslendi.

KONGREDE YAZICIOĞLU SÖZÜ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici Muhsin Yazıcıoğlu kongrede ayrıca davasının çözülmeden kapanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu belirterek, bunu gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Helikopter kazası konusunda hukuk içinde haklarını aramaya devam edeceklerini ifade eden Destici, bu dosyanın kapatılmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.