BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64

Kongre turizmi

İnternet haber seyahat uzmanı Alper Tekbaş kongre turizmini kaleme aldı . Kongre turizminin haritasını kalemiyle çizen tatilin ayaklı Google’ı pusula niteliğindeki ayrıntıları bir araya getirdi.

İnternet haber seyahat uzmanı Alper Tekbaş kongre turizmini kaleme aldı . Kongre turizminin haritasını kalemiyle çizen tatilin ayaklı Google’ı pusula niteliğindeki ayrıntıları bir araya getirdi. Ve kongre turizminin güçlü ismi uluslararası Belek kongre merkezi Pine Maritim Beach Oteli inceledi. Otoritelerin çarpıcı açıklamalarını da bir araya getirdi.



Bu hafta üzerine cilt cilt ansiklopedik ve bilimsel kitaplar yazılabilecek kadar ayrıntılı ve önemli olan kongre turizmini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada bilimin anlam ve önemi de paha biçilmez farklarla ortaya çıkıyor. Ve bu hususta
Ortaya çıkan gerçekler araştırıldığında Türk turizminin gelecekteki ışığı kongre turizmi  olacaktır diye düşünüyorum.

Uluslar arası kongrelerin daha çok alınması ve yapılması sejur turizmin yanında ülkemizin turizm kaderini de değiştirebilecek bir kurtuluş reçetesi olacaktır.



Kongre turizminin ölçeği çok özenle planlanılmalı ve dünya çapında tanıtım için ülke olarak uluslararası tanıtıma ağarlık vermek şartıyla ,ülke tanıtımımız da devlet politikası kongre turizmine insiyatif ve tam destek sağlamalıdır.

Mevsimleri Değiştiren bir turizm

Yaz aylarında kışlık, kış aylarında ise yazlık bölgelerin tercih edilirken kongre turizmin de en yüksek sezon Ekim –Kasım ve Nisan –Mayıs ayları olarak istatistikleri belirlerken 12 ay aktif halde kongre turizmini canlandırabilir projeler üretmeliyiz.



Kongre turizmi özelikli bir turizm çeşidi olarak sadece alternatif bir turizm olarak algılanmamalıdır.Beklentilerin bütünü bir kompozisyondur katılımın maksimum olduğu belirli bir amaç için bir araya gelmiş gruplara servis ve hizmet sunan internet sitelerinde duyurularla başlayan ulaşımla devam eden serüven, otel kayıt, tanıtım kartları, derken açılış kokteyli motivasyon ve iş gücünü yükseltici amaca yönelik verimliliği arttırıcı toplantılar, cafe, breaklar , sunumlar derken ara günlerdeki değişik soysak ekinlikler ve sponsor geceleriyle renklenen nihayetinde de gala gecesiyle de son gün finalin yapıldığı bir turizm çeşidi olarak uygulanıyor.



Kongre Turizminin Olmazsa olmazları
Teknik Ekipman ve Kadronun Önemi


Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutulmak
Bir Kongrenin Başarılı Geçmesi İçin Olmazsa Olmazları

 

Öncelikle kongrenin yapılacağı otelin fiziki şartları, salonların genişliği ve yüksekliği malzeme giriş çıkışlarının kolayca yapılabileceği ortamlar , örneğin Kongre salonu otelin en üst katında ama malzeme çıkarılabilecek bir olasılık yok. Düzenlenilecek olan Büyük bir kongre ise sadece teknik ekipmanı 2-3 tır tutabilir. Fiziki şartlardan sonra en önemli konu teknik alt yapı , sonuçta yaptığımız iş bir canlı yayın, yüzlerce veya binlerce insanı bir salona topluyorsunuz ve düşünün ki mikrofon yada projeksiyon cihazı çalışmıyor ve böyle bir durumda kaliteli ve dayanıklı malzeme kullanmanın olmazsa olmaz bir prensip olması gerektiği anlaşılıyor.



Teknik firma özenle tercih edilmeli ve risk faktörleri ortadan kaldırılmalıdır.
Unutulmamalıdır ki ucuz etin yahnisi çiğ olur atasözümüz unutulmamalıdır. Toplantılar hoştu  ama sonu boştu dedirtmemeliyiz.

Enerji Sağlanamadı Salon Karanlığa Gömüldü

Eğer enerji aktarımında sıkıntı varsa zaten temelde işleyiş yanlış demektir. Her türlü kongrede mutlaka şebeke elektriğinden çıkıp jeneratör kullanılmalıdır, nasılsa jeneratörümüz var 7 sn de devreye girer, hiçbir şey olmaz denilmemeli, bir konuşmanın ortasında karanlığa gömülen bir salon, sonrasında her ne kadar 7 sn sonra elektrik gelse de projeksiyon cihazlarının ampullerinin soğuyup tekrar çalışması ve devam edebilmesi için geçen süreyi nasıl açıklayacaksınız. Tabii ki burada jeneratörün yeterli güçte olması, tankının dolu olması, enerji aktarım kablolarının enerjiyi taşıyabilecek kapasitede olması ve benzeri gibi zaten olması gereken teknik detaylara da girmiyorum...



Alet çalışır El Övünür Diye Boşuna Söylememiş Atalarımız…
Teknik malzeme :


Kaliteli bir iş yapmak istiyorsanız kaliteli bir teknik malzeme ve alt yapıya ihtiyacınız var demektir. Çatlayan, cızırdayan mikrofonlar, bulanık gösteren projeksiyon cihazları, geçiş yapamayan reji masaları, gerekli sayıda yedek malzeme bulundurulması gibi faktörleri de söylemeye gerek bile yok.

Reji masaları böyle bir organizasyonda pişti olduğunuzun kanıtıdır.
Ferrariniz Var ama F1 Pilotonuz Nerede ?
Teknik Ekip :




Sadece Ferrari F1 aracınızın olması tek başına bir anlam ifade edemeyecektir, gerekli performansı alacak pilot gereklidir. Nasıl ki her araba kullanan F1 pilotu olamazsa, her müzik seti açıp kapatanda teknik elemen olamaz. Teknik eleman olmak gerçekten ciddi eğitim ve seminerlerden geçmiş, işinde uzmanlaşmış, eğitimi tecrübesi, çözüm üretebilmesi ve flexibilitesi olmalıdır.

Sen Önünü Kış Tut Bırak Yinede Yaz Gelsin
Timing:


İşin doğru yapılabilmesi için mutlaka işe başlamadan bir gün önce her şey kurulmuş ve çalışır durumda olmalı ki olası aksaklıklar ve değişiklikler zamanında yapılabilsin. Kongre turizmi işini son dakikaya bırakmaya gelmez.



Sonuç olarak baktığımızda kongre yapan otellerin mutlaka anlaşmalı olduğu bir teknik firma olmalı. Çünkü yapılan her türlü hata otelin bünyesinde yapılan bir organizasyon olduğu için otelin genel imajını etkileyecek ve kötü hatıralar olarak hatırlanacaktır. Beklide yapılması planlanılan bir sonraki organizasyonun iptaline ve alınacak diğer organizasyonlara da kötü referans olacaktır.

Benimle teknik konulardaki önemli ayrıntıları paylaşan Artevent gurubun başarılı genel koordinatörü Tayfun Özdoğan ve ekibi kendi bünyesinde ses, ışık,dekor,shov ekipmanları ile bir kongre-seminer lansman, event hizmetleriyle önemli bir görevi üstlenerek gizli kahramanlar olarak iş partnerlerine destek ve hizmet sunuyor.


Örnek Bir Bilim İnsanı

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilşad Sindel, kongre turizmiyle ilgili çok çarpıcı açıklamaları benimle paylaştı.

Uluslar arası kongre organizasyonlarında Çin ‘den Amerika’ya adeta bir lokomotif gibi mekik dokuyan Prof.Dr.Dilşad Şindel ülkemizin özellikle yabancılar için tam olarak keşfedilmemiş , merak uyandıran bir ülke olmamızın avantaja dönüştürülmesi gerektiğini, kongre destinasyonu olarak tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini, modern turizm hizmetleriyle birleştiren ülkemizin Türk bilim adamlarının da dünyada tanınmasıyla günden güne önem kazandığını ifade ederken eksikliklerimizin de bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de yeni, modern ve uygun şartlarda hizmet verecek kongre merkezlerinin ve yakın konaklama olanaklarının sağlanması ve arttırılması, şehir içi ulaşımların kolaylaştırılması, kongre duyurularının ve ülke tanıtımının daha etkin yapılması yararlı olacaktır. Unutulmamalıdır ki kongre turizmi her ülke ve her şehir için önemlidir.

Özellikle İstanbul gibi bir şehrin bu düşünce doğrultusunda düzenlenmesi büyük bir gelir kaynağı yaratabilir. Antalya’da hem konaklama hem de toplantı imkanlarının bir arada sunulması ve cazip fiyatlandırma imkanları sağlanılması bu bölgenin aktif olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

Uluslararası Kongrelerde Ülkemiz Başarılı Bir Şekilde Temsil Edilmelidir.
Çeşitli büyüklüklerde toplantı ve seminer salonlarının yanı sıra , içerisinde sanat galerileri, sergi alanları, konser salonları gibi kongre sırasında çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yer almasına olanak sağlayacak mekanların bulunması gerekli. Teknolojik olanakların en iyi ve en hızlı şekilde kullanımına izin vermeli, katılımcılara geniş otopark olanağı sunmalı. Kongre merkezine ulaşımın kolay olması ve özellikle de toplantılar dışındaki zamanlarda katılımcıların şehrin çekim alanlarına kısa sürede ulaşabilmesi de önemli.

Özellikle İstanbul’da 3 ila 5 bin katılımcıya hizmet verebilecek Kongre Merkezi’ne ihtiyaç var.
1958 yılından beri kamu yararına hizmet veren derneğimiz 2009 yılı haziran ayında İstanbul da düzenlenen dünya FTR kongresinde çok başarılı ve çok güzel geri dönüşüm bildirimleri aldık. Ve 2011 yılında Antalya da 23.ulusal Fiziksel Rehabilitasyon kongresini düzenleyerek
FTR branşına ait başka uluslar arası kongreleri üstlenerek hedeflediğimi yolda ilerliyoruz.

Kamu Yönetiminin Kongrelere Yeterli Katılımı Sağlanılmalı

Yurt dışında katıldığımız kongrelerde, o şehirde düzenlenen kongre ile ilgili olarak şehrin yerel yönetiminin de kongre tanıtımında aktif davrandığını gözlüyoruz. Bizim ülkemizde de böyle prestijli kongrelerin düzenlenmesinde Sağlık Bakanlığının, Turizm Bakanlığının ve yerel yönetimlerin de konuyu gönülden ve gerekliliğine inanarak desteklemesi gerekir.

Organizasyon firmaları da daha donanımlı olmalı ve kalitelerinden ödün vermemeliler.

Harekete Geç Enerjini Yay

2011 yılında düzenleyeceğimiz 23. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongremizin ana temasını harekete geç olarak belirledik.

Bilgi ve Deneyimlerimizi Geniş Kitlelere Paylaşıyoruz
Kongreler hem akademik, hem de sosyal anlamda paylaşım yapma olanağı bulduğumuz ortamlar sağlamaktadır.

Düzenleme kurulu olarak amacımız; yüksek katılımlı bir kongre ve birlikte “Harekete Geçmek”; bu enerjiyi birlikte çoğaltmak; birbirimize, asistanlarımıza, öğrencilerimize ve hastalarımıza kadar “Hareket” enerjisini yaymak. Uzmanlık alanımızın her dalında giderek güçlendiğimiz, bilgi ve deneyimlerimizi daha geniş kitlelere yaydığımız şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik olmaya ve güçlerimizi birleştirmeye ihtiyacımız var diye hatırlatmak isterim.

Kongre Turizminde Seminer ve Eğitim Toplantısı

Kamu personeli gelişim derneği KAPET ’in eğitim danışmanı Aynur Bozyel “Rekabet unsurlarının ön plana çıktığı dünyamızda eğitimin doğru ve eksiksiz aktarılmasını temel amacımız olarak belirleyip, kurumumuz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin aynı çatı altında bir arada toplanmalarını sağlayarak değişen mevzuatlarla ilgili bilgi sahibi olması, tam çözüme kavuşturulması için seminerler düzenlemektedir. Bu organizasyonlarımız da eğitim salonları ve ekipmanlarıyla üst düzeyde hizmet alabileceğimiz amacımıza yönelik konaklama tesisleri seçerken bölge olarak ta kolay ulaşımı olan yerler tercih sebebi oluyor” dedi. Yapmayı hedeflediğimiz büyük bir toplantı organizasyonumuz da Pine Maritim Oteli tercih edeceğiz.
 



Plastik Cerrahide Yeni Trend Antalya ve Kıyı Şeridi

SB Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Plastik ve Rekonstrüktif CerrahCerrahi Uzmanı Kl.Şefi Doç.Opr.Selim Çelebioğlu yaptığı açıklamada Kongrelerde amaç sadece bilimsel yönden değil aynı zamanda da sosyal yönde kaynaşma ve yeniliklerin bilinmeyen yada az bilinenlerin paylaşılmasıdır. Tıp alanındaki kongreler sadece yurt içi şeklinde olmayıp aynı zamanda da yurt dışında da olmaktadır, burada da sadece bilgi alış verişi değil aynı zamanda çevreninde keşfedilmesi, sosyal aktiviteler söz konusudur. Plastik cerrahi de eskiden kongre denilince tercih edilen en önemli kent İstanbul yada Ankara iken şimdilerde en çok Antalya ve kıyı şeridi bölgeler seçilmektedir. Mevsim olarak Eylül-Ekim-Kasım aylarında düzenlenen kongreler bölgelerde de yeni bir hareketlenmeyi sağlamaktadır. Yine kış aylarının sonlarında yapılan kış sempozyumları da kısa süreli de olsa bir akış sağlamaktadır. Kongre turizmde bir diğer komponent de refakatçiler için düzenlen sosyal programlar olmaktadır.deneyimli ve profesyonel ekiplerle kongre derleme kurullarının birlikte iyi işbirliğiyle başarılı ve çok güzel sonuçlara ulaşan kongrelere her geçen gün bir yenisi eklenerek ülkemizin dünya vizyonunda önemli bir misyona sahip olmasına büyük katkısı olduğunu düşündüğünü ifade etti.



Ve kongre Turizminin Buluşma Noktasındayım

Kongre turizmine hizmet ve servis sunan, büyük ve başarılı organizasyonlara durmak sızın imza atan,mimar öngörüşüyle ülkemize böyle bir önemli yatırımı kazandıran yatırımcı Metin Kaya 5 bin kişi kapasiteli bölünebilir solanları ve kullanım alanlarıyla uluslararası belek kültür ve kongre merkezi içerisinde barındıran Maritim Pine Beach Resort Oteli ülkemize kazandırmış.

İstanbulda Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Antalya da Pine Beach Maritim…
3 kongre ve 23 toplantı salonu, 5 sergi salonu, 2320 m2, 100 m2, 1300 m2 kolonsuz kapalı alanlara ait kongre salonları ve 100 er metrelik 2 fuaye alanı ve 5000 kişiye ikram verebilecek ziyaret ofisi ve özel mutfağı ile büyük kongre oteli olma özelliğini taşıyor.

Gelişmiş ses, ışık ve görüntü teknolojileriyle donatılmış merkezde ve ileri derecedeki teknolojik alt yapı, yüksek hızda internet erişimi, video konferans ve hassa mikrofon gibi

Güncel teknolojileriyle desteklenirken katılımcıların konaklamaları sırasında da ihtiyaç duyabilecekleri bir çalışma masası, kapalı devre yayın sistemi her oda da standart olarak sunuluyor.

Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan ve tüm Türkiye’nin ve tüm Akdeniz bölgesinin en büyük kongre otelini yerinde inceledim.


Siz ne yapacaksınız ?

Öncelikle çok sıcak bir gülümseme ile karşılayacağız misafirlerimizi…
En lüks ümidiyle ortaya çıkarsanız bir gün pabucunuz dama atılır.
Belekte en yeni tesisler bile tuz ve nemin etkisiyle zamanla sıradan hale gelebilir ve bir gün popülaritenizi kaybedebilirsiniz.

İlerleyen yazılarım da özel olarak kaleme alacağım ve turizme gönül vermiş bu yolda Engellere yenilmeden mesleğinde zirveye ulaşmayı hedefleyen turizm ve otel çalışanlarına örnek olacak bir isim…


Analitik düşünüp, kreaktif kararlar verebilen sistemin yöneticisi Ercan Çek
adeta kongre turizminin virtüözü ve ekibinin gönüllerindeki gerçek prensi.



Alkışlar Onları Şımartmadı…

Pine Maritim ‘in kongre merkezinin birbirinden farklı amaçlar için planlanmış toplantı salonlarının boş sandalyeleri nice organizasyonlara özenle hazırlanıldı…

Gündüzleri gecelere karıştı. Pine Maritim’in Ercan Çek önderliğindeki deneyimli kurmayları hiç durmadan yorulmadan gündüzlerini gecelerine katıp dünyanın 4 bir yanından gelen nice bilim adamı ve kongre katılımcılarının toplantılı günlerden sonra alkışlarla noktalanan final geceleri için çalıştılar… Fakat bu alkışlar onları hiçbir zaman şımartmadı, onlar hep daha iyisi için tecrübe ve profesyonellikle büyük bir özveri ve disiplinle görevlerini yaparak başarının tesadüf olmadığını gösterdiler ve yeni organizasyonlar için ilk günkü heyecanlarıyla yollarına emin adımlarla devam ediyorlar… Tıpkı ilk günkü gibi … Tıpkı yarınlarda olacağı gibi…




Kongre Oteli Olarak Doğduk

18 Nisan 2003’te kapılarını hizmete aralayan Pine Beach Maritim Oteli Almanya kökenli Baba Gama da’nın kurduğu ve zamanla yurt dışı oteller zinciriyle büyüyen Almanya da ki çok disiplinli klasik Alman ekolünün uygulayıcısı, kongre oteli’nin Türkiye deki halkası olara işe başladı ve tüm dünyadaki Maritim Otellerinin Arasında en iyi kongre oteli olarak seçilmeyi başardı.



Türk Yaratıcılığımızı Dünyaya Uyarladık

Kahraman Türkleriz zoru başardık, imkansız olmadığını kanıtladık sistematik, belirli kurallar ve sistemler sayesinde ve konseptlere getirdiğimiz değişik renkleri banketing ve kongre konusundaki uzmanlığımızla pekiştirmeyi başardık.



Pine Maritim’den Ülkeler Arası Kongre Ritüeli

Ülkeler arası zincir olarak Almanya’yla Rusya arasında önemli bir köprü olan , köprü olurken Çinlilerinde otelciliği öğrenmek için peşinden koştuğu, İtalyanlarınsa catering hizmetleri için örnek aldığı otel olmayı başardı.

Halikarnas Balıkçısının Mimozalarını Dünya’ya sunan örnek bir Tük Kadını…

Anadolu kadınının anaç ve bereketli yüzünü, kalbinin sıcaklığı ve içten gelen kahkahalarıyla bütünleyen ve misafirlerini sımsıcacık yüreğiyle sarıp sarmalayan, “önce insan” Alper Bey diye devam eden genel müdür yardımcısı Oya Erdoğan, “mavi beyaz renklere turuncuyu ekledik, en ağır protokolleri profesyonellikle ağırlarken, çocuklarımızı da yaşlılarımızı da hiçbir zaman unutmadık” derken çok önemli ayrıntıları benimle paylaştı ve ev sahibeliği yaptı.

Sensörlü Kapılar Artık Bize Açılmalı

Uluslar arası platformda ülkemizin tanıtımını büyük bir hassasiyet özen ve gururla yapıyoruz. Antalya’ya Direk Uçuşlar Yapılsın Tüm Dünyayı Ağırlarız.

Uçak Firmalarımıza Büyük Görevler Düşüyor.

Cape Town da yapılan bir toplantıda, hem hava limanına otuz beş dakika mesafede olacaksınız, hem beş altı bin kişiyi konaklatacak yatak kapasitesine sahip olacaksınız, deniz kenarında her şey dahil (ki Avrupa da kongre turizmine yarım pansiyon tercih ediliyor). Alt yapı ve teknik olarak çok iyi salonlara ve ekipmanlara sahip olduğumuzu anlattığımızda salonda hayretle bakan gözleri gördüm.



İlk Randevuyu Kaybettik
Uluslar Arası kongrelerin Alınması Konusunda Girdiğimiz Rekabette Kaybettik.

Ama Şimdilik !!!


Girit adasındaki Sofitel Otel ciddi bir rakibimiz olarak karşımıza çıkıyor.
Yerel yönetimden tutun da uçak seferlerine ulaşım imkanlarına kadar top yekun hareketle hedefe ulaşan rakibimizi 2014 yılında gerekli hazırlıklarımızı yaparak lobi faaliyetlerimizi de üst düzeyde aktif tutarak randevuyu kazanmak için hedeflerimiz doğrultusun da samimiyet ve dürüstlüğümüz iş ahlakımızla birleştirip profesyonel ve deneyimli kadromuzla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.



Trend Maker Bir Oteliz

Tecrübelerimizi paylaşmak isteyen yeni yatırımcılara kongre turizminden pay almak isteyen diğer otellere ve meslektaşlarımıza kapımız ve dostluğumuz sonuna kadar açık.

Kongre otelleri için bir idol olmanın bilincindeyiz, aynı zamanda da antik kültürümüze sahip çıkarak ülkemizi dünyaya taşırken Kanada ve Amerika gibi güçlü rakiplerimizden korkmamalıyız.

Kongre Turizminde Tecrübenin İsmi

Yapmış olduğu başarılı organizasyonlarla Türkiye de kongre turizmine önemli hizmetler sunan Flap Tur’un yönetim kurulu başkanı Metin Tansu hatanın telafisinin olmadığı bir turizm çeşidi olarak sağlıklı bir alt yapı ve kullanım alanlarının önemini ifade etti.

Gerçekleştirdiğimiz IMF dünya bankası platformun da çok iyi gözlemler yapma şansı bulduk, bildiklerimizi yeniledik, kongre turizmindeki eksikliklerimizi gördük.



İstanbul da 9-10 bin kişilik yatak kapasitesinin yetmediğini ve İstanbul’a en az 10 bin yatak kapasitesine ihtiyaç olduğunu gördük.
Haliç Sütlüce, Lütfü Kırdar ve Harbiye kongre merkezlerimiz var olmakla beraber hep bir nedenle yapılmış kongre merkezleri mantığını kırmalıyız. Otel fiyatlarında dönemsel tabansal fiyatlar dengelenmeli. Salon tek başına hiçbir şey ifade etmez çoklu alternatiflere cevap vermeli.

Yumurta Kapıya Dayandı Mantığı Kırılmalı

Kapalı kullanım alanları toplantıya katılan katılımcı sayısına yanıt verecek ve kullanılabilir durumda olmalı.

Oteller mimarlarının balo salonu mantığıyla yaptığı plansız ve amaçsız eski tip salonlar oteller için büyük bir kayıp. Bir elin parmağını geçmeyen tesisler arasında kongre turizminde gerçekten uzmanlaşmış çözüm ortağımız ve partnerimiz Pine Maritim Oteli çok başarılı buluyoruz.
Kongre turizmi bireysel turizmin çok ötesinde ayrıntıları içeren bir oluşum, örnek verirsek bir servis elemanından kahve istediğimizde servis geç kalır yada soğuksa kişisel memnuniyetsizliğimiz olur ama 1 500 kişinin olduğu bir salonda 10 dakikalık cafe break zamanında bu seferi zamanında sunamazsanız bu sizin hüsranınız olur.



Bayrak Taşıyıcılar Nerede?

Uluslararası hava ulaşım firmaları ülkemize direk uçuşlar konusunda kapalı ve yeterli seferler düzenlemiyorlar. Avrupa’da Viyana ‘yada gitseniz , Londra’ yada gerek şehir içi metro ve toplu ulaşım imkanları , gerekse uçuş imkanları için elverişli . 3 ayrı kongre merkezi için 3 ayrı metro istasyonunu kullanabiliyorsunuz. Antalya da ise hava limanından özel bir aracınız yada transfer imkanınız yoksa otelle nasıl ulaşacaksınız merak ediyorum. Sık frekanslarla ulaşım imkanları sağlanılmalıdır.

Amerika’yı Yeniden Keşfetmeye Gerek Yok

Argümanlarımızı iyi kullanmayı bilmeliyiz, turizm mevzuatı bizim için petrol bulmaktan yada uzaya gitmekten çok daha önemli ve gerçekçi bir yatırım. Sonuç olarak kongre turizmi için ülkemize gelen üst düzey yönetici, bilim adamları, ve benzer kişiler ülke tanıtımımızda çok faydalı ve etkili olabilecek insanlar onlara ülkemizin değerlerinizi iyi tanıtmalı ve anlatmalıyız.

Altın kural
Keşfedebildiğimiz noktada kendimizi mutlu edebiliriz. Hizmet almayı bilmeyen size hizmet veremez.


Kültür Duraklarını Unutmayalım

“ Eğer yeryüzünde cennet varsa orası Antalya” dır

F.Rıfkı Atay’ın da bir yazısında hayranlığını ifade ettiği Antalya da arkeolojik, etnografik ve kültürel değerleri unutmamak gerekir.
Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır kına gecelerimiz, damat tıraşlarımız, derken Türk kültürümüzü gelenek ve göreneklerini hatırlatan ve tanıtan naftalin kokusunun hoş bir atmosfere dönüştüğü tarihi Antalya Kaleiçi merkezindeki Suna-İnan kıraç müzesi, Anadolu da ki en eski izleri taşıyan Karain Mağarası ve adeta kronolojik zamanın tanığı, 13 salonu ile birbirinden ilginç ayrıntılarıyla Antalya Arkeoloji Müzesini kongre katılımcılarına gezdirip göstermek yine önemli ilklere tanık olmuş Perge antik kenti yada Aspendos’un görkemli tiyatrosunda izlenecek bir opera yada bale gösterisi unutulmaz Antalya hatıraları olarak Kongre katılımcılarının Antalya da yaşayacakları ayrıcalıklardan bazıları olacaktır.


Belek Turizm Merkezi
Belekte Hoşgörü Bahçesi Dinler Mozaiği


Belek turizm merkezi keşfedildiği 1984 yılından bugüne sazlık ve bataklık bir bölgenin önemli bir entegre turizm projesiyle dünya turizminde Türkiye’nin gururu olan bir bölge olmuş, 47 tesise ev sahipliği yaparken 2 milyona yakın turiste 17 km sahili,300 gün güneşli havası, ortalama 22 derece deniz sıcaklığıyla uluslar arası Antalya havalimanına 30 dakikalık mesafesiyle ev sahipliği yapan ortalama 54 bin yatak kapasiteli önemli bir bölgeye dönüşmüştür.




Belek turizm yatırımcılar birliği BETUYAB bölge müdürü Bülent Büyükyiğit alt yapı Belek turizm merkezi tanıtımı, çevre faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile uluslar arası ödüllü çevre projelerine imza attıklarını ifade ederken çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettireceklerini de ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dan Anlamlı Açılış

Betuyab’ın içerisinde bulunan camii, kilise ve sinegogdan oluşan ibadet haneleriyle Mevlana’nın “ Gel Ne Olursan Ol ” felsefesiyle ve ülkemizin hoşgörü, evrensel barışı simgeleyen bu önemli merkez 12/09/2004 tarihinde başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştır. Pine Beach Maritim Otelde düzenlenilen uluslar arası kongrelerde otelin sağlamış olduğu özel shuttle servisleriyle de katılımcıların ibadetlerini yapabilme imkanını sağlayarak uluslar arası kamuoyuna da anlamlı bir örnek olma konusunda da atılan bir adım olarak iyi bir örnek olmuştur.



Ay Şarap Burcuna Girdi

Misafir dinamiklerine getirdiği formalizasyonlarla, farklı bir bakış açısıyla zaman yönetimi ve dakik çalışma sisteminde kilitleri kıran başarının ismi Murat Başara “daha başaracağımız çok iş var” diyor ve devam ediyor… Gösterdiği performansıyla, yanmayan, kir tutmayan anti bakteriyal halılardan tutunda, Ups sistemi kesintisiz güç kaynağı olmazsa olmazlardan zemin kat, event toplantılarda açılan panjurlu kapılardan, fuaye salonuna araçların girişinin sağlanmasına, yağışlı havalarda sundurmasının açılmasına dek bir çok ayrıntıyı büyük bir heyecanla paylaşırken hiçbir elektrik kablosunu geçmediği zeminin tartan pist olduğu salonlarında, enerjilerin tepeden verilmesine çözüm üreten ayrıntıları çarçabuk ve hızlı bir şekilde etkin hale getirebilmenin önemini vurgularken her şeyin paralel olduğu, çarkın dişlilerinin tam bir amaca yönelik olarak kullanılması gerektiğini söylüyor.

Nükhet Duru ‘nun En Kısa Konseri
Forecastlar alınsın


Nükhet Duru’nun sahne aldığı bir gala gecesinde ansızın gelen bir yağmur bulutunun tüm organizasyonu etkileyebileceğini öğrenip, backup almayı öğrendik. Mutlaka yedek bir salonun olası bir aksilik durumunda kullanım için hazır durumda bulundurulması organizasyonun aksamadan devam emesi için çok önemlidir.

Nereden bakarsanız skandal!

Yaka Mikrofonu Açık Unutulursa

Düşünün ki teknik ekibiniz konuşmacının yaka mikrofonunu açık unuttu.
Molada siz lavabodasınız sesiniz tüm salonda… Teknik hata kabul etmez tam bir skandal.



Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında mıyız ?

Bir kongre organizasyonun da masraftan kaçarsanız finaldeki görüntü sizin bir sonraki iş için iş kaybınız olacaktır. Kongre katılımcısı bilinçli gala gecesi için katılımcılar kongre merkezinin kapılarına geldiğinde kapılar açılıncaya kadar olan kuyruk yaptığınız her şeyi mahvedebilir. Oysaki bir kokteyl verilerek bu görüntü kirliliği önlene bilir.



Karınca Sürüsü Gibi Çalışıyoruz

Hepimiz aynı tornadan çıkmış gibiyiz diyen satış pazarlama müdürü Ürün Bölce Sınıf düzeni not almak için ilaç firmalarının tercih ettiği tiyatro düzeni, yönetim kurulu toplantıları için U düzeni, takım çalışmaları için Workshoplar sahne kurumları için tıraslara (metal kontrasyonlar için robotların ve ışıkların asılabildiği ) tavanın yüksek olması gerek Alper Bey “karınca sürüsü gibi çalışıyoruz bir kongre bitiyor yenisine salonları tekrar hazırlıyoruz” derken şaka mahiyetinde kedileri kongre salonuna alıyor musunuz ? diye sorduğumda, “ hayır ama bir kuş uçarak girmeyi başarmış” diyerek ciddiyetle anlatmaya devam ediyordu.



Kaptan Köşküne Hoş Geldiniz

Kongrenin kilit noktası milyonlarca dolarlık yatırımların online olarak korunduğu ve kullanıldığı merkez üst, tüm salonlara hakim ve adeta bir amiral gemisi gibi kaptan köşkü olarak kullanılıyor.

Üstte Kravat, Altta Şort Elde James Bond Çanta

Eş zamanlı hizmet anlayışıyla hem konaklama, hem tatil anlayışının çok ötesine gidilerek 2 ayrı dünyayı bir arada sunan bir hizmet anlayışıyla misafirlerimizin hizmetindeyiz.

Kurtlar Vadisi Değil Kongre Vadisi

Katılımcı sayısının çok yüksek olduğu organizasyonlarda oteller kapılarını bir birine açarak aynı anda bir çok otelin kolektif çalışmasını ve işbirliğini sağlayıcı bir atmosferde ortaya çıkarken her otelde kendi payına düşeni alıyor.
 

Güm Güm Atıyor Kalbim

Kongrenin başarıyla sonuçlanan bir gala gecesinde final sahnesindeki alkışlar bilim adamlarına, kongre turizminin kalbi Pine Maritim Otel de atıyor.

Ve Mutlu Son



Sahilde ise size küçük bir süprizi olan çocuğunuzun, gözlerindeki mutluluk bütün yorgunluğunuzu unutturacaktır.

Sonuç Olarak

Kongre turizminin kolektif bir çalışmayla iyi bir organizasyon şemasıyla yürütülmesi gerekliliği ve olmadı baştan deme şansınızın olmadığı, belirli zaman aralıklarının en verimli şekilde kullanarak başarıya ulaşılması gereken bir faaliyet bütünü olarak karşımıza çıkarken belki kişisel bir tatildeki memnuniyetsizlik, bir sonrasında telafi etme şansını size verebilir ama kongre aylarca süren onca emeğin ve özverili çalışmanın boşuna gitmesine kurum ve kuruluşların zarar görmesine sebep olacaktır.


Yeni bir tatil yazısında buluşmak üzere…